14-07-2021 15:13:41

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir'in 15 Temmuz Mesajı

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir'in 15 Temmuz Mesajı:

15 Temmuz 2016 günü Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali için bir dönüm noktasıdır. Milli iradeye gözü dönmüş bir güruh tarafından vurulmak istenen darbenin yine Aziz Milletimizin iradesiyle geri püskürtüldüğü gündür. Gezi olaylarıyla başlayıp 17-25 Aralık yargı darbe girişiminden 15 Temmuz’a kadar devam eden süreçte dünya ölçeğinde büyüyen Türkiye'nin ideallerine ulaşması engellenmeye çalışıldı. Çocuklarımızın geleceği, ellerinden alınmak istendi. 15 Temmuz gecesi de Aziz Milletimiz, hainlerin heveslerini kursaklarında bıraktı.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bir destan yazıldı, o gece.

Gücümüze güç katan, Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlılığıydı, o gece. Milletvekilleri olarak bizler de milli iradeye sahip çıkmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açtık ve çalıştırdık, o gece.

Milletimiz, verdiği emanete ve demokrasimize sahip çıkacağımıza olan inancını hiç kaybetmedi, o gece.

Türkiye üzerinde oyun kurmak isteyenlere büyük bir ders verildi, o gece.

Kadını erkeği, genci yaşlısıyla nesiller boyu hatırlanacak bir zafere imza atıldı, o gece.

Milli şuurla hareket eden korku bilmez asil Türk Milleti, dört bir yanını kuşatan karanlığı aydınlığa çevirdi, o gece.

Bizlerin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, milletimizin ise sokaklarda verdiği mücadeleyle kadın-erkek, dünya tarihine geçecek bir duruş sergilendi, o gece.

Birbirlerini hiç tanımayan insanların yolu tankların önünde kesişti, o gece.

Eşini, kundaktaki çocuğunu, annesini, babasını, kardeşini gözünü kırpmadan bırakıp sokağa koşan vatandaşlarımız sayesinde şimdi 15 Temmuz gecesini, hafızalarımıza kazınan bir direnişin destanı olarak anıyoruz. Şanlı tarihinde Kurtuluş Savaşı gibi bir mücadelenin var olduğu Türk Milleti, 15 Temmuz gecesi de aynı direniş ruhuyla, dedelerinin, Kara Fatmaların taşıdığı aynı ruhla, tek yürek olmuş ve darbe girişimine “dur” demiştir.

Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığımız güçle, el ele, omuz omuza 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz hain darbe girişimini, bizlere, evlatlarımıza yaşatılan zulmü hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Sorumlularından tek tek hesap soracağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle, canlarını gözünü kırpmadan vatanı için feda eden demokrasi şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.