AYŞE NEVİN  SERT
İnsan Hakları Başkanlığı

AYŞE NEVİN SERT

1967 yılında babasının görev yeri olan Ağrı’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Manisa’nın Turgutlu ilçesinde tamamladı. 1989 yılında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesini bitirdi. Ardından İngiltere’ye giderek Londra’da Green College - Efl London’da bir yıl dil eğitimi aldı. Yurda döndüğünde ihracat ve ithalat yapan özel bir şirkette 10 yıl yöneticilik yaptı. Çocuklarını büyütmek için bir süre çalışmaya ara verdikten sonra 2010 yılında Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesinde Turizm İşletmeciliği dalında yüksek lisansa başladı. Türkiye Büyük Millet Meclisinin 24. döneminde Milletvekili Danışmanı olarak görev aldı. Akademik çalışmalarına 2014 yılında Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği bölümünde doktora yaparak devam etti. 2016 yılında Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı. Doktorasını tamamlayarak aynı fakültede Doktor Öğretim Üyesi olarak görevine devam etti. 2020 yılında Doçent unvanı aldı. Halen Selçuk Üniversitesinde öğretim üyeliğini sürdürmektedir. Kuruluşundan bu yana AK Partinin tüm seçim çalışmalarında, kampanyaların oluşturulmasında ve sahada aktif bir şekilde görev aldı. 2014 yılında gönüllü olarak Genel Merkez Kadın Kollarında çalışmaya başladı. 2015 yılında yedek MKYK üyeliğine seçildi ve Kadın Kolları Dış İlişkiler Başkanlığında Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 8 Mart 2021’deki 6. Kadın Kolları kongresine kadar Dış İlişkiler Başkanlığı ve Sivil Toplum Halka İlişkiler Başkanlığında Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdü. Evli ve iki çocuk annesidir.