ZÜLEYHA  KARADEMİR
AR-GE Başkanlığı

ZÜLEYHA KARADEMİR

1979 Yozgat Yerköy’de doğdu. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. Ufuk Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. Kırıkkale Üniversitesi İşletme Bölümünde doktorasına devam etmektedir. 2002 yılında Etimesgut Teşkilatında kadın kolları kurucu üyesi olarak başladığı teşkilat görevine farklı kademelerde devam etti. 2014 yılında İl Yönetim Kurulu üyesi olarak atandıktan sonra aynı yıl içerisinde yapılan 5. Ankara İl Kongresi ile tekrar yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. 25 Kasım 2017’de yapılan 6. Etimesgut İlçe Kongresinde ilçe yönetim kurulu üyesi seçildikten sonra Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı yaptı. Ak Parti Siyaset Akademisi Lider Ülke Türkiye programına katıldı. 4 Ağustos 2018’de gerçekleşen 5. Kadın Kolları kongresi ve 8 Mart 2021’de yapılan 6. Kadın Kolları kongresi ile Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyeliğine seçildi. Kamuoyu araştırmalarının seçmenlerin oy tercihlerine etkileri (Ankara Örneği) üzerine yayınlanmış tezi ve Toplumsal Cinsiyet Ayrımı Ve Cinsiyete Dayalı Ev İçi İş Bölümü, Meslek Ve Davranış Algısı (Ankara Örneği), Yoksullukla Mücadelede Bir Sosyal Politika Aracı Olarak Sosyal Yardımlar, Geçmişten Günümüze Türkiye'de Anayasa Ve Yasalarda Sendikal Hakların Düzenlemesi Ve Getirilen Kısıtlamalar, Girişimci Tipolojisi (Ankara Örneği) konularında araştırmaları bulunmaktadır. İngilizce bilen Karademir Kamuoyu araştırmalarında veri toplama teknikleri ve analizi konusunda proje bazlı çalışmaktadır.