JÜLİDE İSKENDEROĞLU
Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım ve Medya Başkanı

JÜLİDE İSKENDEROĞLU

1974 yılında Balıkesir' de doğdu.

Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknikerliği ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

1997 yılında Çanakkale'de evlenerek iş hayatına atılan Jülide İskenderoğlu kafe işletmecisi olarak uzun yıllar iş hayatının içerisinde bulundu.

Siyasî hayatına “Adalet ve Kalkınma Partisi”nde başladı.

İlk olarak 2003 yılında Çanakkale İl Kadın Kolları yönetiminde görev alan Jülide İskenderoğlu, daha sonra sırasıyla 2006 yılında AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Yerel Yönetimler Başkanı, 2009 yılında AK Parti Çanakkale İl Yönetim Kurulu Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 12 Eylül 2010 yılında yapılan referandumdan hemen önce AK Parti Genel Merkezi tarafından Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı olarak atanmasını takiben yapılan kongrede seçilmiş İl Kadın Kolları Başkanı olarak görevine devam etti. 2015 yılında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 25. Ve 26. Dönem Çanakkale Milletvekili Adayı oldu.

24 Haziran 2018 seçimlerinde 27. Dönem Çanakkale Milletvekili olarak seçildi. Halen milletvekilliğinin yanı sıra AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcılığı ve Tanıtım Medya Başkanlığı, T.B.M.M. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma, Turizm Komisyon sözcüsü görevlerini de sürdürmektedir.

Siyasi kariyerinin yanında “Toplumsal Diriliş Hareketi Derneği – Yönetim Kurulu Üyesi, Ata Sporları Vakfı – Genel Kurul Üyesi, HUBAN Kadın Kalesi – Kurucu Başkan ve Denetleme Kurulu Başkanı, Çanakkale Karadenizliler Derneği – Yönetim Kurulu Üyesi, Değişim Derneği – Denetleme Kurulu Başkanı, ÇAFAD (Çanakkale Folklör Araştırma Derneği) – Başkan Yardımcısı, KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği), ELDER (Kadın El Emeği) Derneği ve İnsanca Yaşam Derneği üyelikleriyle sivil toplum kuruluşlarında da çalışmalarına devam etmektedir.

İyi düzeyde İngilizce bilen Jülide İskenderoğlu; evli ve bir çocuk annesidir.