ZÜLEYHA  KARADEMİR

ZÜLEYHA KARADEMİR

1979 Yozgat Yerköy’de doğdu. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. Ufuk Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Politikalar Bölümünde doktorasına devam etmektedir.
2002 yılında Etimesgut Teşkilatında kadın kolları kurucu üyesi olarak başladığı teşkilat görevine farklı kademelerde devam etti. 2014 yılında İl Yönetim Kurulu üyesi olarak atandıktan sonra aynı yıl içerisinde yapılan 5. Ankara İl Kongresi ile tekrar yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. 25 Kasım 2017’de yapılan 6. Etimesgut İlçe Kongresinde ilçe yönetim kurulu üyesi seçildikten sonra Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görevine devam ederken 4 Ağustos 2018’de gerçekleşen Genel Merkez 5. Kadın Kolları kongresinde MKYK Üyesi olarak seçildi.Kamuoyu araştırmalarının seçmenlerin oy tercihlerine etkileri (Ankara Örneği) üzerine yayınlanmış tezi ve Toplumsal Cinsiyet Ayrımı Ve Cinsiyete Dayalı Ev İçi İş Bölümü, Meslek Ve Davranış Algısı (Ankara Örneği), Yoksullukla Mücadelede Bir Sosyal Politika Aracı Olarak Sosyal Yardımlar, Geçmişten Günümüze Türkiye'de Anayasa Ve Yasalarda Sendikal Hakların Düzenlemesi Ve Getirilen Kısıtlamalar konularında makaleleri bulunmaktadır. İngilizce bilen Karademir özel sektörde araştırma görevlisi olarak kariyerine devam etmektedir.