ZAKİRE  NURDOĞAN YÜZBAŞIOĞLU

ZAKİRE NURDOĞAN YÜZBAŞIOĞLU

Aslen Afyonkarahisar’lı olup 1964 yılında Giresun-Keşap'ta doğmuştur.

1981 yılında Erenköy Kız Lisesinden,1986 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesinden mezun olmuştur. 1989 yılında kendi inşaat şirketini kurmuş olup günümüze kadar yurtiçi ve yurtdışındaki birçok firmaya proje ve danışmanlık hizmeti vermektedir. 1999-2001 yılları arasında Mimarlar Odası yönetim kurulu üyeliğine getirilmiş, İTÜ Mimarlık Vakfı, AKA (Arama-Kurtarma-Araştırma) Derneği Üyeliklerinde bulunmuştur. TAG (Toplum Afet Gönüllüleri) ve Sivil Savunma Eğitimlerini almış olup 2001 yılında İstanbul İl Kadın Kollarının kuruluşunu gerçekleştirerek Yerel Yönetimler Birim Bşk. Yrd. görevinde bulunmuştur. Siyaset Akademisi eğitimlerini tamamlamış ve 2014 yılına kadar Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliğine devam etmiştir.

2004-2009 yılında Pendik Belediyesi Meclis Üyeliği Ve İBB Meclis üyeliğine seçilerek 5 yıl İmar Komisyonunda, İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği,Türkiye Belediyeler Birliği, Marmara ve Boğazlar Belediyeler Birliğinde görev almış olup 2004-2009 Pendik Belediye Başkan Danışmanlığı görevini 5 yıl boyunca devam ettirmiştir. 2009 yılında TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kuruluna üye olarak seçilmiş, 2011 yılında İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiş olup halen bu göreve devam etmektedir. 2009-2014 yılları arasında Pendik ve İBB Meclis üyeliğine tekrar seçilerek, Harita Komisyonu Başkanlığı ve İBB Encümenliğinde görev almıştır.25. Dönem Milletvekilliği Aday Adaylığına müracaat etmiştir. Müsiad Kadın Çalışma Kurulunda Yönetim Kurulu Üyeliği ve Müsiad İnşaat Sektör Kurulunda Yönetim Kurulu üyelikleri halen devam etmektedir. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi Kadın Kolları MKYK üyesi seçilmiş ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Yerel Yönetimler Komisyonu'nda görevini yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.