YASEMİN BATUR

YASEMİN BATUR

1972 Düzce Akçakoca Doğumluyum. Aslen Rizeliyim. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldum.1992 yılından, yani 20 yaşından itibaren bilfiil siyasetin içerisindeyim. Refah Partisi İstanbul Fatih İlçe Teşkilatında Kadın Kollarında birim başkanlığı yaparak başladım. Sırasıyla MGV İstanbul Hanımlar Komisyonunda, akabinde Ak Parti Boğazköy Belde Teşkilatında ve Arnavutköy İlçe Kadın Kolları Kurucu Başkanlığı görevinde bulundum.2009 ve 2014 yıllarında yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde, Arnavutköy ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliğine seçildim. 2009-2014 yılları arasında Marmara Belediyeler Birliği Meclis Üyesi olarak görev yaptım. 2009 yılından bu yana Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyesi olarak görev yapmaktayım. 2015 - 2018 yılı Nisan ayına kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Meclis Grup yönetimde görev aldım. Arnavutköy Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çeşitli komisyonlarda, komisyon başkanlığı ve üye olarak görev yapıyorum.7 Haziran 2015 tarihinde yapılan Milletvekilliği seçimlerinde, İstanbul 3. Bölge seçim koordinasyon merkezi program sorumlusu olarak görev yaptım. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan Milletvekilliği Seçimlerinde Arnavutköy seçim koordinasyon merkezi program sorumlusu olarak görev yaptım. 2016 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması ve 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerinde, Almanya Hamburg bölgesinde hatip olarak görev yaptım.2015 ve 2018 yıllarında yapılan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Kongresinde, MKYK üyeliğine seçildim. Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge sorumlusu ve akabinde Marmara Bölge sorumlusu olarak görev yaptım. Halen Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Marmara Bölge sorumlusu olarak görev yapmaktayım.2016 yılında ilk defa Malezya’da yapılan Dünya Müslüman Kadınlar Zirvesine katılımcı olarak katıldım. Yurt içi ve yurt dışında birçok eğitim semineri ve kurs programlarına katıldım. Kamu kuruluşları ile yapılan, sosyal, gençlik ve çevre ile ilgili üç projenin koordinatörlüğünü yaptım.Ata Sporları Vakfı genel kurul üyesiyim. Birçok sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev yapmaktayım.Evli 4 çocuk annesiyim.