TÜLAY  BEŞKONAK ÖZÇAY

TÜLAY BEŞKONAK ÖZÇAY

10 Ocak 1981 tarihinde Antalya’ da doğdu. İlköğrenimimi Naciye Havva Manavuşak ilkokulundan, orta ve lise öğrenimini, Antalya Kolejinde tamamladı. Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine Bölümünü bitirerek mezun oldu. Okulunun bitmesine müteakip 1978 yılından beri faaliyet göstermekte olan, Antalya ili ve hinterlandına otomotiv tamir bakım onarım ve servis hizmetleri ve aynı zamandan turizm ve restoran faaliyetlerinde bulunan aile şirketlerinde 2002 yılından itibaren yönetici olarak çalışmaktadır.

2004 yılında Ak Parti Antalya İl Kadın Kolları Kongresi ile yönetim kuruluna girerek siyasi yaşamına ilk adımını attı. Ak Parti Kadın Kolları Tanıtım Medya Başkanlığı, Halkla İlişkiler Başkanlığı ve Teşkilat Başkanlığı görevinde bulundu.

2009 - 2017 Ak Parti Antalya İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi olarak siyasi hayatına devam etti. 20172020 Ak Parti Antalya İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini ifa etti. 2020 - 2021 Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Komisyonu görevinde bulundu ve 2021 Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları 6. Olağan Kongresinde MKYK üyesi olarak seçildi.

Evli ve bir kız çocuğu annesidir. Orta düzeyde İngilizce bilen Tülay Beşkonak Özçay’ın özel ilgi alanı kitap okumak ve sporla uğraşmaktır. Türkiye jimnastik Federasyonuna bağlı Pilates Eğitmenidir.

Sosyal alanda faaliyet gösteren Serikliler Derneği üyesidir.