TUĞBA  KAYALAR

TUĞBA KAYALAR

1986 Samsun doğumludur. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü mezunudur. 2010-2011 yılları arasında Gazi Üniversitesi Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde stajyer sosyal hizmet uzmanı olarak görev yapmıştır. 2011’de İhmal ve İstismarı Önleme Eğitimi alarak okullardafarkındalıkeğitimlerivermiştir. 2012’demaddi yoksunluk yaşayan çocukların desteklenmesi amacıyla yürüttüğü Avrupa Birliği Projesinde, 6 ayproje yöneticisi olarak çalışmıştır.2012-2017 yılları arasında Yaşlı Hizmetleri Merkezi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Sağlık BakanlığıTıbbi Sosyal Hizmet Birimi’nde sosyal hizmet uzmanı olarak görev almıştır. Bu kurumlarda, yoksulluk/kadın yoksulluğu, intihar, kadına yönelik şiddet, evsizlik, yaşlı istismarı, çocuk ve ergenlik sorunları ve mobbing ile ilgili birçok vaka çalışması yürütmüş ve bu anlamda çeşitli eğitimler vermiştir. Üniversite eğitimi süresince ve sonrasında, çeşitli STK’lar bünyesinde gönüllü çalışmalarda bulunmuştur. 2014-2017 yılları arasında, Kadem Ankara Temsilciliği’nde eğitim komisyonu başkan yardımcısı olarak göreve başlamış, sonrasında eğitim komisyonu başkanlığı görevinde bulunarak, ekip ile birlikte eğitim ve kadın temelinde birçok çalışma içerisinde yer almıştır.2009-2018 yılları arasında; Mevsimlik Göç ve Çocuk, Çocuk Hakları Mevzuatı, Çocuk İhmal ve İstismarı, Aile Danışmanlığı Sertifika, Sosyal İçerme,Nitel Araştırmave Başlangıç-İleri Düzey N-Vivoeğitimleri almıştır.“Okul Sosyal Hizmeti Uygulamalarında Çocuk Katılımının Önemi”ve “Eşi Cezaevinde Olan Kadınlar: Türkiye İçin Bir Model Önerisi”adlı iki bildirisi bulunmaktadır. Halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Sosyal Hizmet Politika ve Uygulamaları bölümünde, “Kadın Yoksulluğu ve Sosyal Dışlanma”kapsamındaki tez çalışmasına devam etmektedir. Sosyal dışlanma/içerme, kadın yoksulluğu,şiddet davranışı, aile yaşam döngüsü ve sorunları, bilişsel davranışçı terapi, çocuk ve katılım hakkı, başlıca ilgi alanlarıdır.İyi düzeyde (okuma) İngilizce bilmekte olup, evlidir.