ŞULE UYGUR

ŞULE UYGUR

1968 Yılında İzmir’de doğmuştur.Eğitim-öğretim hayatını Manisa’da tamamlayan Uygur,  Halkla İlişkiler ve Reklamcılık alanında çalışmakta ve ihtisasını sürdürmektedir.2009 yılı başında Manisa İl Yönetim Kurulu üyeliği ile AK Parti ailesine katılmıştır. 2012 yılında AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanı olan Uygur 1 dönem süren Kadın Kolları Başkanlığı’nı Yunusemre Belediye Başkan Yardımcılığı görevine başlaması nedeniyle kongrede devretmiş ve 2015 yılında Manisa Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı olmuştur. Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği yapmaktadır. Kadın Kolları Başkanı iken 17 ilçede çok aktif çalışmalarda bulunarak, 30 Mart 2014 Mahalli Seçimlerde, 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Kadınların yüksek performansla çalışmasını sağladı. Etkili ekip çalışmasına ve grup aidiyetine önem vermesi sebebiyle, 17 ilçede kadınlara yönelik “Liderlik, Motivasyon, Aidiyet, Algı Yönetimi, Halkla İlişkiler, Kişisel Gelişim, Kriz Yönetimi” eğitimleri organize etti. Teşkilat ile bağını Belediye Başkan Yardımcısı olduktan sonra koparmadı ve halen 17 ilçede tüm AK Kadınlarla irtibat içinde olup, çalışmalara yakından katılmaktadır. Kadınlarımızın siyaset ve sosyal yaşamdaki etkinliğinin artması için birçok çalışmaya öncülük etmektedir.Yunusemre İlçesindeki tüm mahallelerde kadınların kişisel yeteneklerini geliştirebileceği, eğitim alabileceği, güzel zaman geçirerek sosyalleşebileceği “Hanımlar Lokali” projesinin gerçekleşmesinde oldukça önemli bir rol oynamıştır. Manisa’da uzun süredir yapmış olduğu fazla sayıda sosyal faaliyet uygulamalarına artan hızda devam etmektedir.1995 yılında kurduğu Radyo Hiraş A.Ş. ve 2011 yılında kurduğu Alya Reklam Ajans’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır.2017 yılında kurulan Manisa Bağımlılığı Önleme ve Sağlıklı Yaşam Derneği’nin Kurucu Başkanı ve halen Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM)Manisa İl Temsilciliğinin Yürütme Kurulu Üyesidir.2 dönem boyunca Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği yapmış olup, Manisa Ticaret Odası Kadın Girişimciler İcra Kurulu üyeliği görevine devam etmektedir.
Şule Uygur evli ve 2 çocuk annesidir.