ŞEYMA SEZİKLİ
MKYK Yedek Üye

ŞEYMA SEZİKLİ

1992 yılında Elazığ'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Elazığ'da tamamladı. Gazi Üniversitesi, iktisadi ve idari bilimler fakültesi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Politika anabilim dalında yüksek lisansa başladı aynı zamanda Anadolu üniversitesi Adalet meslek yüksek okulu mezunu olup şuan Ankara Hacıbayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon bölümü son sınıf öğrencisidir. Siyasi hayatı 2011 yılında AK Parti Keçiören Mahalle teşkilatında başladı daha sonra AK Parti Keçiören İlçe Gençlik kolları yönetim ve yürütme kurulu üyesi olarak devam etti. Bir süre AK Parti Gazi Üniversitesi okul başkanlığı yaptıktan sonra 2014 yılında AK Parti Ankara İl Gençlik Kollarına yönetim kurulu üyesi seçildi akabinde İl Gençlik Kolları İl başkan yardımcısı Sosyal Politikalar Birim başkanlığı görevini yürüttü. 2018 yılında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde MKYK üyesi seçilmiş ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal Politikalar biriminde görev almıştır. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 6. Olağan Kongresinde yeniden MKYK üyesi seçilmiş ve görevine devam etmektedir. 2011 yılından beri çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim ve icra kurullarında bulunmuş ve bölge koordinatörlükleri yapmıştır, TOBB Ankara İl Kadın Girişimciler Kurulu üyesidir. Göç ve Sosyal politika alanında mülteci gruplarla çalışmalar yapmıştır, Sosyal Politika, Siyasal İletişim ve Yeni Medya alanında çalışmaları devam etmekte, fotoğrafçılık, sinema ve senaryo alanında da çalışmaları bulunmaktadır. Orta derecede İngilizce ve iyi derecede Osmanlıca bilmektedir.