ŞEYMA DEDELER
MKYK Yedek Üye

ŞEYMA DEDELER

1986 yılında Bursa'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Bursa'da tamamladı. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya lisans ve Anadolu Üniversitesi Gıda Kalite Kontrol ve Analiz Teknikleri ön lisans bölümünden onur derecesiyle mezun oldu. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Yüksek lisans eğitiminin tamamlanmasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı bir kurumdan almış olduğu eğitim ile ""İş Güvenliği Uzmanı"" ünvanını elde etti. Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünde lisans eğitimi devam etmektedir.
Siyasete 2011 yılında Bursa Osmangazi ilçesi Hüdavendigar mahalle yönetiminde aldığı görevle başladı.2012 yılında Osmangazi İlçe Gençlik Kolları yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Bursa 5. Olağan İl Kongresiyle il yönetim kurulu üyesi olarak görevine devam etti.
Genel Merkez Kadın Kolları 4.Olağan Kongresiyle MKYK üyeliğine seçildi. Genel Merkez Kadın Kolları Ekonomi İşler Başkan yardımcısı olarak 2017 yılında gerçekleşen 2.Uluslararası İş'te Kadın Zirvesinde zirve komitesinde görev aldı. Genel Merkez Kadın Kolları 6.Olağan Kongreyle MKYK üyeliği devam etmekte olup birçok sivil toplum kuruluşu ve derneklerde aktif üyeliği bulunmaktadır.
İyi derece İngilizce bilmekte olup, Türk işaret dili eğitimi devam etmektedir."