SEMRA SARIDAĞ CENGİZ
MKYK Yedek Üye

SEMRA SARIDAĞ CENGİZ

1988 Kars/Kağızman doğumlu olan Semra Sarıdağ Cengiz; ilkokul ve orta okulu Sancaktepe’de tamamlamıştır. Lise eğitimini Suadiye Koleji’nde tamamlamış; ardından 2008 yılında Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde üniversite eğitimine başlamıştır. 2009 yılında Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesinde yapılan bir sınavla çeşitli Avrupa ülkelerinde burslu eğitim kazanmıştır. Bu eğitimi boyunca İspanya, Fransa, İtalya, Hollanda ve Polonya’da eğitimine devam ederek başarı diplomasını alarak 2012 yılında ülkesine dönmüştür. 2013 yılında Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Aynı yıl Akparti Sancaktepe İlçe Başkanlığı’nda ilçe başkanlığı özel kalemi olarak işe başlamıştır. 2014 yılında ise ilçe başkanlığı idari amiri olmuştur. 2015 yılında yapılan AK Parti Sancaktepe İlçe Kadın Kolları Kongresi’nde yönetim kurulu üyeliğine seçilip Siyasi ve Hukuki İşlerden sorumlu birim başkanı olmuştur.2018 yılında yapılan İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi’nde yönetim kurulu üyeliğine seçilmiştir. Seçim İşleri ve Dış İlişkiler Komisyonlarında aktif görev almıştır. 2019 yılında Dış İlişkilerden sorumlu birim başkanı olmuş görevini 2021 yılında başarıyla tamamlamıştır. Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Sancaktepe Üniversiteliler Platformu gibi sivil toplum kuruluşlarında görev almıştır. İyi derecede İngilizce, İspanyolca ve lehçe bilen Sarıdağ Cengiz; evli ve bir çocuk annesidir.