SEDA GÖREN BÖLÜK

SEDA GÖREN BÖLÜK

1983, İstanbul doğumludur. Aslen Erzincan,Kemaliyeli’dir.Lise öğrenimini Saint Benoit Fransız Lisesinde, lisans eğitimini Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde “Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik süreci ve Fransa” konulu teziyle tamamlamıştır. Lisans eğitiminin bir kısmını Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında Fransa’nın Lille şehrinde, Siyasal Bilimler Enstitüsünde; Yüksek Lisansını ise Avrupa Komisyonu Jean Monnet programı bursiyeri olarak Strasbourg Robert Schuman  Üniversitesi Siyasal Bilimler Enstitüsü, Avrupa Politikaları bölümünde “Ak Parti’nin AB Politikası ve Dış Politika Ekibi incelemesi” konulu teziyle tamamlamıştır.
Halen İstanbul Üniversitesi Tarih Anabilim Dalı, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Doktora programına devam etmektedir. Üniversite yıllarında ulusal ve uluslararası birçok münazara turnuvasına katılarak, Galatasaray Üniversitesi Avrupa Birliği ve Ortadoğu sertifika programlarının düzenleyiciliğini yapmış, halen yurtdışından gelen öğrencilerin katılımıyla düzenlenmekte olan Model Avrupa Birliği konferansının 2005 yılı başkanlığını yürütmüştür. Siyasi hayatına 2009 yerel seçimlerinde İstanbul Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi olarak başlamıştır. Aynı yıl Belediye Encümen üyesi seçilmiş ve bu görevine 2014 yılına kadar aralıksız devam etmiştir. 2009 ve 2011 yılları arasında AK Parti Esenyurt İlçe Yönetim Kurulu üyesi olarak görev almıştır. 2015 Aralık ayında yapılan kongrede Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyeliğine seçilerek Sosyal Politikalar, Dış İlişkiler, Ar-Ge ve Teşkilat Başkan Yardımcılıkları görevlerinde bulunmuştur. 2016 Eylül ayında Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak 2017 Eylül ayından itibaren de Dış İlişkiler Başkanı olarak Kadın Kolları Merkez Karar Yürütme Kurulunda yer almıştır. Aynı dönemlerde 6. Bölge koordinatörü olarak, sonrasında ise 1.Bölge koordinatörü olarak teşkilat çalışmalarına katkı sunmuştur.Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da görev almış, en son 2015 yılı içerisinde İlaç,Eczacılık, Sağlık, Bilim ve Teknolojileri (İVEK) vakfının kuruluş çalışmalarında yer almıştır.
Çok İyi derecede Fransızca,iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evlidir.