SATI  ARIK
MKYK Yedek Üye

SATI ARIK

1996 yılında Fransa’da doğdum. İlk okul, orta okul ve lise eğitimimi Fransa Strazburg’da tamamladım. Strazburg Robert Schuman Üniversitesi hukuk fakültesinden mezun oldum. Lisans eğitimimin ardından aynı üniversiteden 2 hukuk yüksek lisansını tamamlayarak mezun oldum (Master 1: Uluslararası ve Avrupa Hukuku, Master 2: Uluslararası ve Avrupa Ticaret Hukuku).

2020 yılında Selçuk Üniversitesi’nden lisans hukuk diploma denkliğimi aldım ve Ankara barosuna kayıtlı avukatım.

Üniversite yıllarından itibaren aktif olarak sivil toplumun içerisinde yer aldım. Uluslararası lobi faaliyetleri yürüten Strazburg merkezli bir derneğin Uluslarası ilişkiler koordinatörü olarak 5 yılı aşkın bir süredir çalıştım. Bu bağlamda Unesco, Birleşmiş milletler (Cenevre/New-York) Avrupa parlamentosu, Avrupa konseyi, Avrupa güvenlik ve işbirliği teşkilatı gibi kuruluşların tüm genel kurullarına katılarak, işleyişlerine hakim olarak, oralarda ırkçılık, ayrımcılık, İslam düşmanlığı, demokratik katılım, eşit haklar, göçmenlik ve mülteciler gibi konularda onlarca konferans, sergi ve etkinlikler düzenledik.

İyi derecede Fransızca ve İngilizce bilmekteyim.

Aynı zamanda 11 Eylül 2001’den bugüne kadar Fransa Müslümanlarının özgürlük alanların daraltan yasaklar ve yasalarla ilgili “Fransa’da göçmen olmak” adlı kitabımızı kaleme aldık ve Nisan 2021 için yayına hazırladık.