SATI  ARIK
MKYK Yedek Üye

SATI ARIK

1996 yılında Fransa’da doğdum. İlk okul, orta okul ve lise eğitimimi Fransa Strazburg’da tamamladım. Strazburg Robert Schuman Üniversitesi hukuk fakültesinden mezun oldum. Lisans eğitimimin ardından aynı üniversiteden 2 hukuk yüksek lisanstan mezun oldum (Master 1: Uluslararası ve Avrupa Hukuku, Master 2: Uluslararası ve Avrupa Ticaret Hukuku).
Başörtülü avukatlık yapmak Fransa’da mümkün olmadığı için, 2020 yılında Selçuk Üniversitesi’nden lisans hukuk diploma denkliğimi aldım ve şu anda Ankara barosuna kayıtlı stajyer avukat olarak IUS hukuk bürosunda devam etmekteyim.
Üniversite yıllarından itibaren aktif olarak sivil toplumun içinde yer aldım. Uluslararası lobi faaliyetleri yürüten Strazburg merkezli Cojep International’in Uluslarası ilişkiler koordinatörü olarak 5 yılı aşkın bir süredir çalışmaktayım. Bu bağlamda Unesco, Birleşmiş milletler (Cenevre/New-York) Avrupa parlamentosu, Avrupa konseyi, Avrupa güvenlik ve işbirliği teşkilatı gibi kuruluşların tüm genel kurullarına katılarak, işleyişlerine hakim olarak, oralarda ırkçılık, ayrımcılık, İslam düşmanlığı, demokratik katılım, eşit haklar, göçmenlik ve mülteciler gibi konularda onlarca konferans, sergi ve etkinlikler düzenledik.
İyi derecede Fransızca ve İngilizce bilmekteyim. Beraber çalışmakta olduğumuz Ak Parti İstanbul Milletvekilimiz Sayın Zafer Sırakaya Bey’e Fransa Müslümanları ile ilgili çok sayıda rapor hazırlayarak takdim ettim. Aynı zamanda 11 Eylül 2001’den bugüne kadar Fransa Müslümanlarının özgürlük alanların daraltan yasaklar ve yasalarla ilgili “Fransa Örneği: Güç gösterileri gölgesinde yalnız ve savunmasız Müslümanlar” kitabını yazdık ve Nisan 2021 için yayına hazırladık.
Sivil toplumun gücüne bizzat yaşayarak inandım. Sivil ve amatör ruh olmadan bütün başarıların sınırlı kalacağını inanıyorum. Bu ruhla siz değerli büyüklerimizden istifade ederek ve eksiklerimi tamamlayarak partimin kadın kolları dış ilişkilerine katkı sunabileceğime dair olan inancım tamdır."