SALİHA  DÖNMEZ

SALİHA DÖNMEZ

14 Eylül 1984’te Ankara’da doğumludur. Aslen Kırşehir’lidir. Lise eğitimini Atatürk Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanmış ve mezun olduktan sonra serbest avukat olarak görevine başlamıştır. Halen sahibi olduğu hukuk bürosunda serbest avukat olarak çalışmaya devam etmektedir.
 6 Nisan 2008 tarihinde yapılmış olan AK Parti Ankara İl Kadın Kolu Kongresi ile AK Parti Ankara İl Kadın Kolu yönetimine girmiş ve 2008-2009 yılları arasında Halkla İlişkiler Birim Başkanı, 2009-2011 yılları arasında da Dış İlişkiler Birim Başkanı olarak İl Başkan Yardımcılığı görevlerini sürdürmüştür. 30 Nisan 2012 AK Parti Ankara İl Başkanlığı Kongresi ile İl Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmiş ve 30 Nisan 2012 - 21 Aralık 2014 arasında AK Parti Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.
21 Aralık 2014 yapılan AK Parti Ankara İl Başkanlığı kongresinden sonra Dış İlişkiler Başkanı olarak 4 yıl İl Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmüştür.4 Ağustos 2018 tarihinde yapılmış olan kongre ile AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi olarak seçilmiş ve Dış İlişkiler Birim Başkanı olarak Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Teşkilat çalışmaları kapsamında yapmış olduğu faaliyetlerden bir kısmı şöyledir; 2008-2011 yılları arasında Engelliler Komisyonu hukuk danışmanlığı yapmış ve bu alanda uzmanlaşmıştır. Ayrıca yeminli işaret dili tercümanlığı yapmaktadır. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Kadın Kolu SKM Başkan Yardımcılığı yapmıştır. 2008 yılından bu yana yapılmış olan tüm seçimlerde sandık kurulu üyesi ve müşahitlerin eğitilmesi çalışmalarında hukukçu eğitici olarak aktif rol almıştır. Siyaset Akademisi 2010 bahar dönemi İl Koordinatörlüğü yapmıştır. Yurtdışı seçmenlerin sandık kurulu üyeleri ve müşahitlerinin eğitilmesi için kapsamında İsviçre ve Fransa eğitimlerini vermiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra açılan FETÖ/PDY davalarında şehit ve gazi yakınlarımızın avukatı olarak görev yapmaktadır..