REŞİDE YÜKSEL

REŞİDE YÜKSEL

Türkistan’ın Altay Bölgesinden 1952 de Türkiye’ye İskanlı göçmen olarak hicret eden yedi çocuklu Kazak asıllı bir ailenin bireyi olan Reşide YÜKSEL İstanbul Zeytinburnu’nda doğdu. İstanbul’da Ziya Gökalp İlkokulu, Mensucat Santral Ortaokulu, İstanbul Kız Lisesi ve İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Afyon SSK Hastanesi’nde mecburi hizmetini yaptı. Kazlıçeşme SSK Dispanseri, 13 yıl Zeytinburnu Verem Savaş Dispanseri Baş Hekimliği, onbeş yılı aşkın bir sürede Özel Şirket ve Fabrikalarda İş Yeri Hekimliği (Devlet Memurluğu ile birlikte), Yenidoğan Aile Sağlığında Sorumlu Hekimlik yaptı, Ağustos 2014’de emekli oldu.

2014 yılında AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları yönetim kurulu üyeliği yaptı. 25. Dönem AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı oldu. Mart 2015 Cumhurbaşkanlığı Resmi Heyetiyle ile Kazakistan ziyaretinde, Nisan 2017 Almanya ve İsveç Yurtdışı Referandum UETD (UID), 24 Haziran 2018 Almanya yurtdışı Başkanlık ve Parlemento çalışmalarında bulundu. Zeytinburnu AK Parti İlçe Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Üyesi olduğu STK’lar: KADEM İş Ekonomi Komisyonu Üyesi, Avrasya Bir Vakfı (Türk Dünyası Komisyonu) Üyesi, Mihrimah Kadın Dayanışma Derneği Üyesi, Hanımlar Eğitim Kültür Vakfı (HEKVA) gönüllüsü, Türk Dünyası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Üyesi, Kazak Türkleri Vakfı Doğal Üyesi, Doğu Türkistan Göçmenler Derneği (kamu yararına) Üyesi, KÖK TUĞ Kazak Kültür Derneği Üyesi, Tüm Elazığlı İşadamları Derneği Üyesi, Zeytinburnu Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi, İstanbul Toraks Derneği Üyesi, İstanbul Tabip Odası Üyesi.

İngilizce ve Kazakça bilmekte olup, evlidir.