NESLİHAN  AY

NESLİHAN AY

1994 Düzce Akçakoca doğumludur. İlk ve ortaöğrenimini Akçakoca’da tamamlamıştır. 2012 yılında Gazi Üniversitesi Gastronomi Bölümünü kazanmıştır ve halen Eskişehir Anadolu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümüne devam etmektedir. 2012 yılında üniversiteyi Ankara’da kazanmasıyla birlikte AK Parti Gölbaşı Gençlik kollarında gönüllü görev almaya başlamış, 2013 yılında ise Gençlik Kolları Tanıtım ve Medya Başkanı olarak görev yapmaya başlamıştır. 2015 yılında TÜGVA Hanım komisyonunu çalışmalarında gönüllü yer almış, 2016 yılından itibaren 3 yıl boyunca Genç Memur-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütmüştür. 4 Ağustos 2018’de AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde Yedek MKYK üyesi olarak görev almaya başlamıştır. Genel Merkezde Teşkilat Başkan Yardımcılığı (İç Anadolu 2 Bölge Sorumlusu), Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevlerini eş zamanlı yürütmüştür.

8 Mart 2021 AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 6. Olağan Kongresinde MKYK üyesi olarak seçilmiştir. Orta düzeyde İngilizce bilen Neslihan AY halen dil eğitimi almaya devam etmektedir.