MURADİYE ATEŞ
MKYK Yedek Üye

MURADİYE ATEŞ

Muradiye Ateş, 1981 yılında Samsun’un Çarşamba ilçesinde doğdu. Liseyi Samsun İmam Hatip Lisesi’nde, lisans ve yüksek lisans eğitimini ÖNDER bursu ile Viyana Ekonomi Üniversitesi (Wirtschaftüniversitat Wien) İşletme Bölümünde tamamladı. Doktorasını, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Politika Anabilim Dalında bitirdi. “Sosyal İnovasyon ve Türkiye: Potansiyeli, Dinamikleri ve Sosyal İnovatif Çalışmaları Desteklemede Devletin Rolü” adlı tezi ile 2017 yılında doktor unvanı aldı. TÜBİTAK bursuyla Harvard Üniversitesi’nde ziyaretçi araştırmacı olarak bulundu. Bu süre zarfında Harvard Üniversitesi bünyesinde oluşturulan Sosyal İnovasyon Stüdyosu Kurucu Komitesi’nde görev aldı. Öncesinde TBMM’de danışman olarak görev alan Ateş, çeşitli sivil toplum örgütlerinde aktif olarak çalışmaktadır. Araştırma alanları arasında sosyal kalkınma ve gelişim, sosyal politika, sosyal inovasyon, kamuda inovasyon, sosyal girişimcilik konuları bulunmaktadır. Çalışmalarına Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde Dr. Öğr. Üyesi olarak devam etmektedir. İyi derecede İngilizce ve Almanca, orta derecede ise Endonezce bilen Muradiye Ateş, evli ve üç çocuk annesidir.