MÜNİRE AYVACI GÖZÜTOK
MKYK Yedek Üye

MÜNİRE AYVACI GÖZÜTOK

Münire AYVACI, 4 Kasım 1981 yılında Suudi Arabistan-Medine'de doğdu. Temel eğitimini İstanbul Fatih İlkokulu’nda alan Ayvacı orta öğrenimini Eyüp İmam Hatip’te tamamladı. 28 Şubat döneminde eğitimine bir süre ara verdikten sonra, 2005-2010 yılları arasında Bosna Hersek’te kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nde İngilizce burslu olarak okudu. “A Critical Review of United Nation’s State-Building Process” konulu tezini savunmasıyla Üniversitenin ilk Siyasal Bilimler mezunu oldu. Daha sonra aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler Bölümünde çift ana dal yaparak “The Attack on the Mavi Marmara and How It Changed Turkey-Israel Relations ” konulu tezini savunmasıyla ikinci diplomasını almaya hak kazandı. Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Mezunlar Derneği kurucu üyesidir. Öğrencilik yıllarında mazlum coğrafyalar ve Filistin özelinde çeşitli etkinlikler organize etmiş, insani yardım amaçlı STK’larda gönüllü olarak görevler üstlendi. Ülkesine döndüğünde YÖK’ten denkliğini alan Ayvacı, 2010 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans bölüm dersleri almaya başladı, ardından bir süre Arapça Dil Programı için Mısır’a gitti. Sosyo-kültürel araştırmalar yapmak ve yetim çocuklara yönelik çalışmalar kapsamında bugüne kadar birçok Balkan, Afrika ve Ortadoğu ülkelerine seyahat etti, bazılarında kısa bazılarında uzun süre kalarak sosyal sorumluluk bilinciyle hayatın içinde olmaya çalıştı. Yine ülkemizde de aynı sorumluluk bilinciyle sınır bölgelerimizde çalışmalarına çeşitli STK lar ile birlikte gönüllü olarak devam etmektedir.
Profesyonel iş hayatına, Türkiye’nin en büyük Telekomünikasyon Şirketi olan Türk Telekom Grubu’nda 2012 yılında İnsan Kaynakları Departmanı İşveren Marka Yönetimi Uzmanı olarak başladı. Çalıştığı süre boyunca şirketine katkı sağlamayı hedefleyen Ayvacı, kendisinin yürüttüğü bir proje olan “Proud of Being a TTNET Employee” isimli bir kısa film yarışması ile LAP ‘den (League of American Communications Professionals) şirketine Uluslararası bir ödül kazandırdı. 2016 yılında kendisine gelen bir teklifle kamuya geçmiş, 2019 Temmuz tarihine kadar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bünyesinde Birleşik Fon Bankası Basın Yetkilisi olarak çalışmasına devam etmiştir. Yüksek Lisans eğitimini 2018 yılında Nişantaşı Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde başarı ile tamamladı. Evli ve bir çocuk annesi olan Ayvacı, sualtı dalışı ve fotoğrafçılıkla ilgilenmekte aynı zamanda iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Arapça ile Boşnakça bilmektedir. 6 Mayıs 2018 Tarihinde Partimizin İstanbul 6.Olağan Kongresinde İl Yönetim Kurulu (asil) Üyesi seçilmiştir. İl Yönetim Kurulu Üyeliği boyunca, Sivil Toplum Halka ilişkiler, Ar-Ge ve Yerel Yönetimler Birim Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir.