MUALLA VAROL

MUALLA VAROL

Ankara- Nallıhan doğumluyum. Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi mezunu olup öğretmen emeklisiyim. Kamu kurumunda öğretmenlik ve yöneticilik yaptım. 2003 yılında emekli olduktan sonra Ak Partiye üye olarak Ankara İl Kadın Kollarında yönetim kurulu üyesi ve halkla ilşk başkanı olarak çalışmaya başladım. Devamında 2007 yılında Teşkilat başkanı olarak görevlendirildim. 2009-2014 yılları arasında Keçiören İl Genel Meclis Üyesi seçildim. İl Gnl Meclisi Bünyesinde 'Örgün eğitimden uzak kalmış kadınların meslek lisesi mezunu' olmaları ile ilgili projeyi 8 taşra ilçede başarıyla tamamladık. İl Genel Meclis üyeliğimle birlikte İl Kadın Kolu Başkan Yardımcılığı ve Teşkilat Başkanlığı görevimi de sürdürdüm. Siyaset Akademisinde Kadın Kolları Koordinatörü olarak görevlendirildim. Görevimin yanı sırada derslere katılım sağladım. 2014 ve 2019 Yerel seçimlerinde Yenimahalle Belediye meclis üyesi seçildim. 27 Mart 2015 tarihine kadar Teşkilat başkanlığı görevimi sürdürürken AK Parti Ankara İl Kadın Kolu Başkanı olarak atandım.5 Mayıs 2018 tarihinde yapılan 4.olağan kongre ve 15 şubat 2021 yılında 5.olağan kongre ile Ankara İl Kadın Kolu başkanı olarak görevimi sürdürmekte iken 8 mart 2021 tarihinde yapılan Genel Merkez Kadın Kolları kongresinde MKYK Üyesi seçildim. Evli iki çocuk annesiyim.