LEMAN YENİGÜN AKSAY

LEMAN YENİGÜN AKSAY

1965 Eskişehir doğumludur. Üsküdar Fazilet Koleji’nden sonra Üsküdar Kız Lisesini bitirdi.

İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya bölümünden mezun oldu.Yıldız Teknik Üniversitesi ,Eğitim Fakültesi ,Eğitim Yönetimi ve Denetimi üzerinde Yüksek Lisans yaptı.Newport İnternational University, Davranış Bilimleri üzerine yüksek lisans yapmıştır. West Lafayette Harrison College Business School ‘da işletme yönetimi dersleri almıştır.İstanbul Üniversitesi ikinci lisans eğitimi Sosyoloji bölümüne gitmiştir.1991 Yılında Ankara Merkez İmam Hatip Lisesinde öğretmenlikle başlayan çalışma hayatına şimdi Teba Gayrimenkul’da danışman olarak devam etmektedir.1992 yılında Milli Gençlik Vakfı Ankara Hanımlar komisyonunda Eğitim Başkanlığı yaptı.1993 Refah Partisi Ankara ili Hanımlar Komisyonu Başkanlığı, (1993-1996) Refah Partisi Genel Merkez Hanımlar Komisyonu Başkanlığı,1998 Fazilet Partisi İstanbul İl Hanımlar Komisyonu Başkanlığı, (2012 -2015) Ak Parti İstanbul İl yönetimi,(2013-2015) Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcılığı Sosyal politikalar başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 2015’de 1. Bölge Skm Başkan yardımcılığı, (2017-2019 )Ak Parti Genel Merkez İnsan Hakları komisyonunda görev almıştır.2011-2015 Hakeder (Uluslararası Hakların Korunması ve Eğitim Derneği )kurucularındandır ve başkan yardımcılığı yapmıştır .(2016 -2021 )Hakeder ( Uluslararası Hakların Korunması ve Eğitim Derneği) Başkan’lığı halen devam etmektedir .(2012-2021) İstanbul Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu üyeliği halen devam etmektedir.3 çocuk annesidir.