HÜLYA ÖZEN

HÜLYA ÖZEN

1976 yılında Elazığ’da doğdu. İlköğrenimini Elazığ’da ,orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü ve Adalet Bölümü mezunudur. 1997 -2002 yıllarında Sabancı Holding Pilsa Otomotiv A.Ş ve Temsa Otomotiv A.Ş’ de çeşitli pozisyonlarda çalışan Hülya Özen, 2002 yılında kendi Sigorta Acenteliğini kurdu ve halen bu işine devam etmektedir. Hülya Özen, 2002 yılında Bakırköy İlçe Teşkilatında Mahalle Başkanlığında başladı. Bakırköy İlçe Başkanlığı Ana kademe 2. ve 3. Olağan Kongrelerinde yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Halkla İlişkiler ve Teşkilat başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan Özen, 2011 Genel Seçimde Elazığ’dan milletvekili aday adayı oldu. 2012 – 2015 Bakırköy Kadın Kolları İlçe Başkanlığı görevi yaptı. Genel Merkez Kadın Kolları 4. Olağan Kongresinde MKYK üyeliğine seçildi. Teşkilat Başkan Yardımcısı 4. Bölge( İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu) ve 2. Bölge (Ege Bölge) Teşkilat sorumlusu görevlerinde bulundu. Genel Merkez Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde yeniden MKYK üyeliğine seçildi. Teşkilat Başkan Yardımcısı Akdeniz Bölge Teşkilat Sorumlusu ve yerel Yönetimler Güneydoğu Anadolu Bölge Sorumlusu olarak görev yaptı. Özen, 2018 Genel Seçimde Elazığ’dan milletvekili aday adayı oldu. Genel Merkez Kadın Kolları 6. Olağan Kongresinde yeniden MKYK üyeliğine seçildi. Hülya Özen, KADEM Üyesi -İş Dünyası ve Ekonomi Komisyon üyeliği, Yeditepe Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü yönetim kurulu üyeliği, BAKELDER Bakırköy Elazığlılar Derneği kurucusu ve üyeliği. İstanbul Ticaret Odası Üyeliği , TOBB Üyeliği görevine devam etmektedir. Özen, Organik Gıda, Tarım, Sağlıklı Beslenme alanlarında çalışmaları devam etmektedir. Evlidir.