HATİCE  DAĞLIOĞLU

HATİCE DAĞLIOĞLU

Hatice DAĞLIOĞLU, 23 Mart 1983'te Erzurum'da doğdu. Babasının Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki öğretim üyeliği görevi nedeniyle eğitimini İzmir’de tamamladı. 1996 yılında İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaokul bölümünden ve 2001 yılında da İzmir Kız Lisesinden mezun oldu. 2006 yılında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümünden mezuniyeti akabinde; Hacettepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İstatistik Ana Bilim Dalında başladığı yüksek lisans eğitimini 2008 yılında tamamlayarak, Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İstatistik Ana Bilim Dalında doktora öğrenimine başladı. 2014 yılında doktor unvanını elde etti. Ayrıca Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi lisans öğrencisi olarak devam ettiği ikinci üniversite eğitiminden 2018 yılında mezun oldu.
Eğitim hayatı boyunca hep başarılı bir öğrencilik geçiren Dağlıoğlu, yüksek lisans ve doktora eğitimi sırasında TÜBİTAK lisansüstü eğitim burslarını almaya hak kazandı. Lisansüstü eğitimi süresince bu burslardan yararlanan Dağlıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı yurtdışı lisansüstü eğitim bursunu kazanmasına rağmen, eğitimine Türkiye’de devam etme kararı alarak bu burstan yararlanmadı.
Dağlıoğlu, iş yaşamına 2008 yılında Ziraat Bankası İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’nda İnsan Kaynakları Görevlisi olarak başladı. 2010 yılında TÜBİTAK tarafından açılan yarışma sınavı sonucunda TÜBİTAK-SAGE İnsan Kaynakları Biriminde uzman yardımcısı olarak görevine devam etti. 2014 yılında uzman unvanını elde eden Dağlıoğlu, TÜBİTAK SAGE İdari Hizmetler Grup Koordinatörü olarak TÜBİTAK’ta hizmet verdi. TÜBİTAK SAGE’de İnsan Kaynakları, Satınalma ve Tedarik, Ayniyat ve Stok Kontrol, Yapım Bakım ve İşletme, İdari ve Sosyal İşler, İş Sağlığı ve Güvenliği Birimlerinden sorumlu idari koordinatörlük görevini sürdürmekte iken, 2018 yılı Ocak ayında TÜBİTAK Başkanlığı Satınalma Müdürlüğü görevine atandı. Dağlıoğlu, halen bu görevi yürütmektedir.
STK’larda çeşitli faaliyetlerde bulunan Dağlıoğlu, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.