HATİCE ATAN

HATİCE ATAN

"1981 yılında Şırnak merkeze bağlı Başağaç köyünde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Şırnak’ta tamamladı. Üniversite tahsilini öncelikle Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünü 2013 yılında tamamladı. İkinci üniversiteyi yine Anadolu Üniversitesi/Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimini tamamlayarak 2018 yılında mezun oldu.

Lise yıllarından itibaren birçok sivil toplum kuruluşun kurulumunda ve çalışmalarında aktif çalışmalar yapan Hatice Atan; 2004 yılında terörün yoğun olduğu dönemlerde gençlerin dağa çıkmaması, bayrak, vatan sevgisini aşılayabilmek için ‘’Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği” ni kurarak, İçişleri Bakanlığı ve SODES destekli birçok projeye imza attı. 2011 yılında mesleki alanda kadınlara öncülük etmek, Genç-Kadın istihdam alanları açmak; engelli, yaşlı, genç, kadın, çocuk alanında çalıştaylar ve projeler yürütmek, Kadına yönelik şiddete karşı yapılan çalışmalara öncülük etmek için “Geleceğe Işık Saçan Şırnak Kadın Derneği”ni kurdu.2016 yılında tarihi yerlerin tanıtımı ve sanata ilgili olan gençlere öncülük etmek için “Cizre Bırca Belek Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği”ni kurdu. 2018 yılında Madde Bağımlılığı ile Mücadelede aktif rol oynamak için “Cizre Madde Bağımlılığı İle Mücadele Derneği” kurucularından oldu. 2001 yılında Şırnak’tan Doğuş(Şiir),2010’da Doğu da Kadın Olmak adlı(Deneme)kitapları yayınlandı. 2002 yılından başlayarak Sivil Toplum çalışmaları kapsamında tanıştığı Adalet ve Kalkınma Partimizde ki siyasi geçmişi ise;

2010 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın uygun görüşü ile Adalet ve Kalkınma Partisi Şırnak İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini ifa etme şerefine nail oldu ve 12 yıldan sonra sancağını devretti. 2014 yılında Şırnak Belediye Meclis Üyesi seçildi. Denetim, Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonlarında görev aldı.

2014 yılında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK/Teşkilat Başkan yardımcılığı görevini ifa etti. 2018 yılında 27.dönem AK Parti Şırnak 2.sıra Milletvekili adayı oldu. 2016 yılında belediyelerimize atanan Kayyumdan sonra, Cizre Belediyesi’ne bağlı Sıttiya Zin Kadın Kültür Merkezi ve Nur Kadın Merkezi projelerini faaliyete geçirdi. Yapılan alan taramaları ve kadınların talepleri üzerine hazırlanan projeleri dönemin Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına sunarak Şırnak merkez, ilçeleri ve beldelerinde ADEM’ lerin (Aile Destek Merkezleri) sayısını 22’ye çıkardı. Orta düzeyde İngilizce bilen Hatice Atan, çok iyi derece Kürtçe bilmektedir."