HANDE TUNCER

HANDE TUNCER

"1991, İstanbul doğumludur. Aslen Kayserilidir. Lise öğrenimini, Saint Benoit Fransız Lisesinde, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde, Yüksek lisans eğitimini ise, İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde, ‘İnternet ve televizyon dizilerinin sosyal medya kullanımları ve bu kullanımlarının izleyici üzerindeki etkileri üzerine’ konulu teziyle tamamlamıştır. Halen, Bahçeşehir Üniversitesi, Halkla İlişkiler bölümünde, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık alanında doktora programına devam etmekte ve siyasal iletişim alanında doktora çalışmalarını sürdürmektedir. İş hayatına Price Waterhouse Cooper’da stajyer olarak başlamış, daha sonra kurumsal iletişim alanında yetkili yardımcısı olarak kariyerine devam etmiştir. Yüksek lisansı devam ederken, çeşitli programların yapımcı asistanlığını üstlenmiştir. Yüksek lisans ve doktora eğitimi boyunca, markalaşma, medya çalışmaları, iletişim ve kültür alanında çeşitli sertifika ve eğitim programlarına katılmıştır. Kayserililer derneği başta olmak üzere, çeşitli STK ve derneklerde gönüllü çalışmalar yürütmektedir.

Siyasi hayatına İstanbul Kadın Kolları İl Yönetim Kurulu üyesi olarak başlamıştır. İyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

Her şeyden önce siyasetin ‘insan sevgisi’ olduğuna inanmaktadır. Bu yüzden, insan hayatına değer ve anlam katmak için çalışmalar yürütmektedir. Kadın hakları ve Z kuşağı üzerine çalışmaları yoğunlaşmıştır. "