HACER ÇAKIR
MKYK Yedek Üye

HACER ÇAKIR

1970 Gölcük doğumluyum, eğitimimi ilk ve orta okulu Hollanda Rozenburgta Kooylandtschoolda okudum, lise eğitimi 4 yıl Algemene Vakschool da daha sonra yüksek okul KMBO 1989 yılında 2 yıl okudum. Rotterdam belediyesinin düzenlemiş olduğu yabancı kültürler projesinde görev aldım, Türk kültürünü tanıttım. Aynı sene içerisinde Hollandalı kitap yazarı ANIE VAN DER MEER in yazmış olduğu O KADIN BENİM İŞTE kitabının içeriğinde Türk kadınını anlatan çalışmalarda bulundum. Temelli dönüş nedeniyle yarım bıraktım. 1989 senesinde DYP Gölcük teşkilatı gençlik kolları 2 sene görev aldım. 1992 senesinden 2004 yılına kadar DYP Kadın Kolları ilçe yöneticisi olarak görev aldım.2006 yılında AK Parti'ye üye oldum, Yeniköy belde döneminde aktif siyaset yaptım 2008 yılında beldelerin birleşiminde AK Parti ilçe kurucularındanım. 2008 2009 yılına kadar AK Parti Kadın Kolları yönetici görevi yaptım. 2009 1. Olağan kongrede ana kademe ilçe yöneticisi oldum. Yine ayni yil içinde Kadın Kolları başkanı olarak atandım. 2011 1. Olağan Kadın Kolları kongresinde tekrar başkan seçilerek görevime devam ettim. 2. Olağan Kadın Kolları kongresinde 3. Dönemim olarak başkanlığıma devam ettim. Bir çok projeye imza attık. Bir yastıkta 41 yıl projesi, Kadına şiddete hayır projesi, Beşik sallayan eller dünyayı sallar seminerleri, Madde bağımlısı çocuklarımıza sahip çıkalım projesi, Bir elin verdiğini diğer el bilmez projesi, Hoş geldin komşum projesi, Her hayat kadınla başlar projesi .3 dönem süren başkanlık dönemimde gerçekleştirmiş olduğumuz projelerdendir. 2019 yılında BAŞİSKELE Belediyesi ilçe Belediye Başkanı siyasi danışmanı görevi aldım. Şu anda BAŞISKELE BELEDİYE si kültür ve sosyal işler müdürlüğünde görevime devam etmekteyim. Kitap okumayı, araştırmayı, tarihi yerleri gezmeyi severim. Evli 3 çocuk annesiyim. Yüksek seviye Flemenkçe orta derece İngilizce biliyorum.