GÜLAY  KANKALP ÇETİN
MKYK Yedek Üye

GÜLAY KANKALP ÇETİN

1971 Ankara doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara Aydınlıkevler’de tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu.

1994 -1998 yılları arasında bir elektronik firmasında  üretim bölümünde öğrenciyken harçlık çıkarmak için devrelere ekipman dizerek başladığı iş hayatında kısa sürede üretim şefliği, muhasebe müdürlüğü ve Türkiye satış koordinatörlüğü görevlerine yükseldi.

1998 yılında hayali olan yayıncılık ve reklam sektörüne ulusal bir radyo kanalında Yönetici Asistanı olarak adım attı. 1999 yılında Ankara’da  bir yerel radyoda radyo programcılığına başlayan Gülay Kankalp Çetin, çalıştığı medya grubunda Genel Yayın Yönetmenliği ve Genel Müdürlük görevlerine geldi .Medya Grubu bünyesinde yer alan reklam ajansının kuruluşundan bu yana Genel Müdürlüğünü de yürüten Kankalp Çetin, firmalara hem ulusal hem yerel mecrada medya planlaması hizmeti vermektedir. Halen aynı medya grubunda görevine devam etmektedir..

2010 yılında işinden ayrılmadan kendi şirketini de kurdu. Dublaj, prodüksiyon, radyo yapımları,organizasyon , reklam ve sosyal medya danışmanlığı konularında firma ve kurumlara hizmeti vermektedir.

Yıllardır Ankara’daki başta büyükşehir belediyesi olmak üzere pek çok belediyemizin hizmetlerini anlatan radyo programlarının yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı,  adaylarımızın seçim kampanyalarını mecralarda planladı.Yerel gazetelerde sorumlu yazı işleri müdürlüğü ve köşe yazarlığı da yaptı.Basın-Yayın ve enerji sektörü üzerine dergilerde Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü ve editörlük görevleri üstlendi.

TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu üyeliği yapan Gülay Kankalp Çetin; TURYAD(Tüm Özel Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği)Kurumsal iletişim Sorumlusudur ve Anadolu Yayıncıları Derneği Yönetiminde görev almaktadır.

2014 yılında AK Parti Mamak ilçe Teşkilatı üyesi olan Gülay Kankalp Çetin, 2018 yılında AK Parti Ankara İl Teşkilatında Ana Kademede Tanıtım Medya Komisyon üyeliği görevine getirilmiş; sosyal medya koordinatörlüğü yapmış pek çok ilçeye sosyal medya eğitimleri vermiştir.18. Dönem Siyaset Akademisini tamamlamış, 5. Olağan Kongremizde Genel Merkez Kadın Kolları MKYK yedek üyeliğine seçilmiş; Tanıtım Medya Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Marmara Bölgesi koordinatörü olarak görevine devam etmektedir. Evli ve bir çocuk annesidir.