GERÇEK TEKİN

GERÇEK TEKİN

Diyarbakır'da doğdu. İlk,orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret Bölümünü ve İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünü okudu. 1993 yılından bu yana İzmir'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren ortağı olduğu şirkette Genel Müdür olarak çalışmaktadır. Ticari çalışmalarının yanında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görev alan Tekin, mesleki ve sosyal alanda birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görev aldı. MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği, TOBB Kadın Girişimciler Üyeliği, İzsiad Üyeliği, İzmir Ticaret Odası İnşaat Komitesi Yönetimi ve İzmir Ticaret Odası Kadın Konseyi Üyeliklerinde bulundu.
Tekin, 2011 AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Tanıtım ve Medya Birim Başkan Yardımcılığı ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2014 yerel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 Genel seçimlerinde İl Seçim Koordinasyon Merkezinde Başkan Yardımcılığı ve Program sorumluluğu görevlerini yerine getirdi. 05 Aralik 2015 Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları 4. Olağan Kongresinde MKYK üyeliğine seçildi.Teşkilat Başkan Yardımcısı 6.Bölge ,3.Bölge ve Doğu Anadolu 1 Bölgesi sorumlusu olarak görevini sürdürdü.
24 Haziran 2018 27.Dönem İzmir 9.Sıra Milletvekili Adayı oldu. 04.08.2018 Kadın Kolları 5.Olağan Kongresinde MKYK Üyeliğine seçildi. İnsan Hakları Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Marmara Bölge sorumlusu olarak görevini sürdürdü.08.03.2021 Kadın Kolları 6.Olağan Kongeresinde MKYK Üyeligine seçildi.
İyi düzeyde İngilizce ve Kürtçe dillerini bilen Tekin, başlangıç seviyesinde Japonca bilmektedir.