FATMA KARA

FATMA KARA

Öğretmen bir babanın 5 evladından en büyüğü olarak 31.10.1984 tarihinde Trabzon / Çaykara İlçesi Karaçam (Ogene) köyünde dünyaya geldi. İlkokulun bir dönemini köyünde, geri kalan dönemini Hakkari Şehit Selahattin İlkokulunda tamamladı. Ortaokul öğrenimine de Hakkari İmam Hatip Ortaokulunda başlamış olup, yine Orta ve Lise öğrenim sürecini Trabzon Araklı Anadolu İmam Hatip Lisesinde burslu olarak tamamlamıştır. Lisans Eğitimini de sırasıyla ; 2011 ‘de Anadolu Üniversitesi İİBF Kamu yönetimi Bölümü ✓ 2015 ‘ de Anadolu Üniversitesi Ön lisans Adalet Bölümünü tamamlamıştır. Sivil toplum kuruluşlarından; 2007 Anadolu Kültür ve hizmet Derneği (Gençlere yönelik) kurucu üyeliğini yapmıştır. Siyasi Geçmişi; 2004 Yılı AK Parti Trabzon Konaklar Mahallesi Yönetim Kurulu Üyeliği, 2005 Yılı AK Parti İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı - Sekretarya Birim Başkanlığı, 2008 Yılı AK Parti İl Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı - Sekretarya Birim Başkanlığı, 2015 Yılı AK Parti İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, 2016 Yılı AK Parti İl Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı - AR-GE Başkanlığı ( Türkiye Başarı ödülü ), 2017 Yılı AK Parti İl Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı - Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı, 2018 Yılı AK Parti İl Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı -Teşkilat Başkanlığı, 2021 Yılı AK Parti İl Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı- Teşkilat Başkanlığı.
Ayrıca; 2005 - 2019 yılları arasında kurulan (Bir dönem hariç) SKM (Seçim Koordinasyon Merkezi) seçim programlama görevlisi olarak görev aldı. AK PARTİ Genel Merkez AR-GE Başkanlığında 2008 ’de başlatılan ‘ Siyaset Akademisi ‘ Eğitim programlarının Trabzon İli programlama sorumlusu olarak görev aldı. Orta düzeyde İngilizce Sertifikası, Bilgisayar İşletmen Sertifikası ve Bilgisayarlı Muhasebe Sertifikasına Sahiptir. Evli ve 2 Çocuk Annesidir.