FATMA BALCI ACAR

FATMA BALCI ACAR

1980 Rize doğumludur ve aslen Rizelidir. Lise eğitimini Zeytinburnu İmam-Hatip Lisesinde, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı. Biruni Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği alanında Verimlilik İlişkileri tez konusuyla yüksek lisans eğitimini gerçekleştirdi.2010-2019 yılları arasında İSMEK’te yönetici olarak çalıştı. Siyasi alandaki çalışmalarına Zeytinburnu ilçesinin kadın kolları mahalle yönetiminde görev alarak başlayan Balcı; aynı ilçede mahalle başkanlığı, kadın kolları teşkilat başkanlığı ve kadın kolları başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 2014-2019 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Meclis Üyesi olarak görev alan Balcı, 2019 yılı mahalli idare seçimlerinde tekrar seçilerek Zeytinburnu İlçe Belediye Meclis Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yapmaktadır. Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Eğitim Komisyonu Başkanlığı göreviyle çalışmalarına devam etmektedir. 2018 yılında gerçekleştirilen Genel Merkez Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde MKYK Asil üyeliğine seçilen Balcı, Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Sorumlu Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Evli ve 1 çocuk annesidir. Siyasi Geçmişi; Zeytinburnu İlçe Kadın Kolları Gökalp Mahalle Başkanlığı,
Zeytinburnu İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, İlçe Başkan Yardımcısı/Teşkilat Başkanı, Zeytinburnu İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Asil Üyeliği (2018-2021). 8 Mart 2021’de gerçekleştirilen Genel Merkez Kadın Kolları 6. Olağan Kongresinde yeniden MKYK Asil Üyeliğine seçilmiştir.