ESRA YILMAZ

ESRA YILMAZ

1983 Yılında Erzurum’da Dünyaya’ ya gelen Esra YILMAZ, Orta ve Lise öğrenimini Mersin’de, Lisans eğitimini Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema, Televizyon bölümünde okudu. İkinci alan olarak İstanbul Aydın Üniversitesi Mimari Restorasyon bölümünde devam edip, İstanbul Haliç Üniversitesi İç Mimarlık bölümünde lisans eğitimini tamamladı. İş hayatına 2006 yılında Küçükçekmece Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğünde Basın Sorumlusu olarak başlayan YILMAZ, 2008 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Halkla İlişkiler Uzmanı olarak devam edip 2017 yılına kadar geçen süreçte Saha ve Organizasyon Koordinatörü, Süreç Yönetimi, Raporlama Uzmanlığı görevlerinde bulundu. 12 yıllık kamu tecrübesinin ardından 2017 yılında Mobilya, dekoratif obje, iç mekân tasarımı üzerine yapmış olduğu çalışmalarını sunduğu “RAKRAKA” tasarım firmasını kurdu.2006 yılında AK PARTİ Şişli İlçe Başkanlığında Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak başlayan Siyasi hayatı,
2009 Yerel Seçim Çalışmaları (Mobil Araçlar ve İletişim Noktaları Proje Geliştirme ve Uygulama Sorumluluğu),2010 Referandum, 2011 Genel Seçimleri - 2014 Yerel Seçimleri İstanbul’un 39 İlçesi ve Köylerinde Yapılan Saha Çalışmalarında aktif görevlerde bulundu. Ardından 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İstanbul Haliç Seçim Koordinasyon Merkezi Halkla, İlişkiler ve Call Center Ekip Sorumluluğu görevini üstlendi. 4.Olağan İstanbul İl Kadın Kolları kongresinde Yönetim Kurulu Üyeliği görevine seçildi ve Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Tanıtım Medya Başkanı görevinde bulundu.Genel Merkez Kadın Kolları 6. Olağan Kongresinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.Evli ve 2 çocuk annesi olan Esra YILMAZ iyi derecede İngilizce bilmektedir.