ESRA YILMAZ
MKYK Yedek Üye

ESRA YILMAZ

1983 Erzurum doğumlu olan Esra Yılmaz Maltepe Üniversitesinde Radyo Sinema Televizyon, İstanbul Aydın Üniversitesinde Mimari Restorasyon, Anadolu Üniversitesinde İşletme, İstanbul Haliç Üniversitesi İç Mimarlık okuyarak eğitim hayatını tamamlamıştır. Küçükçekmece Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğünde 2006’da başlayan iş hayatına, 2008-2017 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Halkla İlişkiler ve İletişim Uzmanı olarak devam etmiş, 2017 yılına kadar geçen süreçte saha ve organizasyon koordinatörü, süreç yönetimi, raporlama uzmanlığı görevlerinde bulundu. 12 yıllık kamu tecrübesinin ardından 2017 yılında mobilya dekoratif obje, iç mekan tasarımı üzerine yapmış olduğu çalışmalarını sunduğu ‘RAKRAKA’ tasarım firmasını kurdu. İş hayatı boyunca Plato Film Okulu Temel Sinema Eğitimi, Etkili İletişim Teknikleri Eğitimleri, İBB Müşteri İlişkilerinde Güçlü İletişim, Uygulamalı İletişim Uzmanlığı Sertifikası, Vatandaş İlişkileri Yönetim Sistemi, TSE ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi ve Sertifikası, TSE ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Eğitimi ve Sertifikası, TSE ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi ve Sertifikası, Engelli Bireyler ve Temel Psikolojik Kavramlar, İBB Müşteri İlişkilerinde Güçlü İletişim, Hizmet Sektöründe Etkili İletişim, Diksiyon Kursu, Kişisel Gelişim Kursları gibi sertifikalar almıştır. 2006 yılında Ak Parti Şişli İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği ile başlayan siyasi tecrübesi, 2007’de Genel Seçimi Saha Çalışmaları, 2009’da Yerel Seçim Çalışmaları (İBB ve İl Başkanlığı Ortak Projesi olan Mobil Araçlar ve İletişim Noktaları Proje Geliştirme ve Uygulama Sorumluluğu), 2010 yılında Referandum İstanbul Geneli Saha Çalışmaları, 2011’de Genel Seçimlerinde Saha Çalışmaları, 2014’de Yerel Seçimleri İstanbul’un 39 İlçesi ve Köylerinde Yapılan Saha Çalışmaları, 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi Halkla İlişkiler Saha ve Call Center Ekip Sorumluluğu, 2009-2014 yılları arasında İl Başkanlığı ile Koordineli Özgür Yorum Platformu Ekip Sorumluluğu, 2015 yılında İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, 2016’da İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcı- Tanıtım Medya Başkanı ve 2018’de yapılan 5.Olağan Kongresi’nde Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi, (Tanıtım Medya Başkan Yardımcısı, Çevre Şehir ve Kütür Başkan Yardımcısı) olarak görev yapmıştır. Esra Yılmaz evli ve iki çocuk annesidir.