ELİF YEŞİM ARAZ

ELİF YEŞİM ARAZ

1975 Ankara doğumlu olan ARAZ, ilköğrenimini Ankara Sarar İlkokulu, orta ve lise öğrenimini Ankara Arı Kolejinde tamamladı. Lisans öğrenimini sırasıyla Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Leh Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi, Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Arap Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tamamladı. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri (Arap Dili ve Belagati) alanında Yüksek Lisans yaptı.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli kurum ve okullarda Arapça ve Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği görevlerinde bulundu. Bununla birlikte birçok alanda eğitici çalışmalar yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında kamu yararına yönelik çalışmalarda bulundu. 2011 yılında Ankara İl Kadın Kolu Yönetim Kurulu üyeliği ile Siyasi hayatına aktif olarak başlayan ARAZ, Halkla İlişkiler ve Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanlığı görevlerinde bulundu. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Ankara Altındağ Belediye Meclis üyeliğine seçildi.
6. Genel Merkez Kadın Kolları Olağan Kongresi ile MKYK üyesi olan ARAZ, evli ve iki çocuk annesi olup, iyi derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir.