EDİBE SİNEM ERSOY

EDİBE SİNEM ERSOY

1976 yılında Ankara’da doğdum. İlkokul ve ortaokulu TED Ankara Koleji’nde okudum. Daha sonra Mimar Kemal Lisesi’nde lise öğrenimimi tamamladım. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve İşletme bölümü mezunuyum. Evliyim ve 23 yaşında üçüz kızlarım var. Erken doğdukları için serebralpalsi durumuna sahip bireyler olarak hayatlarına devam ediyorlar. Serebral palsi çoklu bir engel durumu olduğu için 23 yıldır engellilik alanında hak temelli mücadele ediyorum.En büyük amacım tüm engelli bireylerin mutlu ve üretken bir hayat yaşamalarını sağlamaya çalışmak. Serebral palsili çocuğu olan birçok aile ile 2002 yılında SERÇEV (Serebral Palsili Çocuklar Derneği) ‘i kurduk. Amacımız; gönüllü çalışarak serebral palsili çocukların tüm akranları gibi eğitimde en uygun okula yerleşmelerini sağlamak, sağlıkta rehber olmak, hakları konusunda yol göstermek ve ailelerini bilinçlendirerek çocukları ile ilgili her şeyde yardımcı olmaktır.2002-2021 yılları arasında engellilikle ilgili ulusal ve uluslararası birçok projede yer aldım. Çeşitli konferanslara konuşmacı olarak katıldım.
Siyasi geçmişim ; 2000-2014 tarihleri arasında Demokrat Parti ve Anavatan Partisi’nde Kadın Kolları Başkanlığı’nın çeşitli kademelerinde kadın hakları ve engelli hakları ile ilgili çeşitli çalışmalar yaptım. Anavatan Partisi kapanmadan önce son Kadın Kolları Genel Başkanlığı görevini yürüttüm. Sonrasında Anavatan Partisi Demokrat Parti ile birleştiğinde Genel İdare Kurulu’nda çalıştım. Siyasette benim odak noktam hep engelli bireyler ve aileleri oldu. Engelli bireylerin yaşadıkları sorun ve çözüm önerileri ile ilgili ülke genelinde ilk çalışmamı Demokrat Parti’nin misyon ve vizyon çalışması içerisinde yaptım. Siyaset içerisinde yer almam 2014 yılı Mayıs ayında son buldu. 2014-2017 yılları arası Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV)’in Başkanlığını yürüttüm.2019 yılı itibariyle Ankara Kent Konseyi Engelli Meclisinde gönüllü olarak görev yapmaktayım. Halen reklam ve dijital medya sektöründe Kurumsal İletişim Direktörü olarak görev yapmaktayım.