EBRU HABİP

EBRU HABİP

1968’de İstanbul’da doğdu. İlk orta ve lise tahsilini İstanbul ‘da tamamladı. 1989 yılında Mimar Sinan Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun oldu. Bir süre çeşitli planlama bürolarında çalıştıktan sonra reklam sektöründe çeşitli dergi ve gazetelerde reklam müdürlüğü, reklam ajanslarında reklam direktörlüğü görevini üstlendi. 1994 senesinde aile şirketi olan” İdea Mimarlık ve Danışmalık” firmasını kurdu. Halen aynı şirkette yönetici, ortak olarak görev yapmakta. Bu sürede gıda sektöründe sahibi olduğu işletmelerde yönetici olarak görev yaptı. 2009 yerel şeçimlerinde Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi şeçildi. 2009-2014 yıllarında İBB Meclis üyeliği ve Türkiye Belediyeler Birliği meclis üyeliği görevlerinde bulundu. İBB de Altyapı ve Ulaşım Trafik komisyonunda görev aldı, ilçe belediyesinde İmar komisyonu Başkanlığı ,harita komisyonu ve encümen üyeliği görevlerini yaptı. 2014 yerel şeçimlerinde tekrar seçilen Habip halen Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi ve İBB meclis üyesidir. 2014 -2015 yılarında Beylikdüzü Ak parti ilçe yönetim kurulu üyeliği ve Yerel Yönetimler birim başkanlığı görevinde bulundu. 2015 -2018 tarihleri arasında İstanbul İl yönetim kurulu ve İl yerel yönetimler komisyon üyeliği görevlerinde bulunmuştur.
2010 senesinden itibaren Hasta Hakları derneği üyesi olan Habip çeşitli devlet hastanelerinde hasta hakları kurulu üyesi olarak görev aldı .Halen 3. Bölge Hasta hakları kurulunda STK üyesi olarak faal görev yapmaktadır. Beylikdüzü Yeşilay Vakfı şubesi kurucu ve yönetim kurulu üyesidir .İTO Kadın Girişimciler komisyon üyeliği görevine 2013 yılından beri devam etmektedir.Beylikdüzü Sevgi ve Dayanışma derneği ve Beylikdüzü Vakfı kurucu yönetim kurulu üyesidir.
 Evli ve bir erkek çocuk annesidir. İngilizce bilmektedir.