DORA KÜBRA YILDIZ

DORA KÜBRA YILDIZ

Aslen Bolu’luyum. Anne tarafım Bulgaristan göçmeni. 8 yaşında ailemin spora yönlendirmesi üzerine aktif spor yaşantım ve disiplinim küçük yaşlarda başladı. Gazi Üniversitesi Spor Akademisini Onur derecesi ile bitirdim. Aynı zamanda Mamak Bld. Halk oyunları konservatuvarından mezun oldum. Şuanda da Kütahya Dumlupınar Üniv. Spor Bilimleri üzerinde Yüksek lisans yapmaktayım. Halk oyunları ve paintball branşlarında aktif sporcuyum. Vakit buldukça bir kanalda spor yorumculuğu yapıp bazı gazetelerde ise spor yazarlığı yapmaktayım.
Siyasi Geçmişim: 1996-1998 ABB Çocuk Meclisi, 2011 Keçiören İlçe Başkanlığı Ayvalı Mah. Mahalle Başkanı, 2011-2014 Keçiören İlçe Başkanlığı Ak Parti Keçiören Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi, 2014-2018 Ak Parti Ankara İl Başkanlığı İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi, Çevre Şehir Kültür Başkanı ( 2016-2018), 2018 ( Mayıs - Ağustos ) Ak Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi, 2018-2021 Ak Parti Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi, 2021 Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi, Spor ve Siyasi hayatımın dışında 2006 yılında kendi çapımda başlatmış olduğum bir iyilik hareketim oldu. Bir Paket Mutluluk adında sosyal sorumluluk projesi yaparak Türkiye ve Dünya çapında yetim ve mazlum çocukların ihtiyaçlarını karışlamaya yönelik projeler üretmeye başladım. Ardından kendi ekip arkadaşlarımı toplayarak mazlum her coğrafyayı karış karış gezip mazluma hizmet etmeye başladık.