CANAN BARAN İZGİ

CANAN BARAN İZGİ

1958 Siirt doğumluyum, 1962 yılında ailem ile Ankara Keçiören’ e yerleştim. İlk ve Orta Okulu Keçiören’de, liseyi Ankara Ticaret Lisesinde bitirdim. Çalışma hayatını müteakip 2001 yılında emekli oldum. 2005 yılında evlendim. Halen Keçiören Etlik’te ikamet etmekteyim. Siyasete 2002 yılında Ak Parti ile Çankaya Kadın Kollarında Tanıtım Medya Başkanı olarak başladım. 2004 yerel seçimlerinde Çankaya ‘da üstün bir çalışma yaparak 17 meclis üyesi çıkardık.
2009 Yerel Seçimlerinde siyasi büyüklerimizin teveccühü ile Keçiören’den Belediye meclis üyeliğine seçildim. 2011 yılında Çankaya’daki görevimden istifa edip Ankara İl Kadın Kollarında kongre ile Yerel Yönetimler Başkanlığına seçildim. 2013 Mart ayında Ankara İl Yerel Yönetimler Başkanlığından istifa edip Keçiören Kadın Kolları Başkanlığına atandım.
Keçiören Belediye Meclisinde Hesap Tektik Komisyonu – İmar Komisyonunda görev yaptım. Halkla İlişkiler ve Tarih Turizm Komisyonlarında görev yaptım. Keçiören Belediye Başkanımız Sayın Mustafa AK’ın 4-7 Haziran 2013 tarihleri arasında Tunus ‘ta olduğundan dolayı vekaleten Belediye Başkanlığı görevi yaptım. 2014 Yerel Seçimlerinde Keçiören ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğine seçildim.18 Ocak 2015 tarihinde Keçiören kadın Kolları Kongresi ile seçilerek yaklaşık 3 yıl görev yaptım.
Keçiören Belediyesinde, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği ve İnsan Hakları Komisyonlarında ve ayrıca Keçiören Belediyesi 2. Meclis Başkan Vekilliği görevini yürütmekteyim. Ankara Büyükşehir Belediyesinde yine Kadın Erkek Fırsat Eşitliği ve Engelliler Komisyonunda görev yapmaktayım.5 Aralık 2015 tarihinde Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları 4. Olağan kongresiyle, genel merkez kadın kolları MKYK üyesi oldum, şu anda teşkilat ve yerel yönetimler Başkan Yardımcısı ve 6. Bölge koordinatörüyüm.3-9 Ekim 2016 tarihinde Heyet Başkanlığını yaptığım bayan meclis üyeleri ve belediye bürokratlarımızla, kardeş şehir olan Seul – Güney Kore ziyaretini gerçekleştirdik.