BÜŞRA AKTAŞ
MKYK Yedek Üye

BÜŞRA AKTAŞ

1995’te Ankara’da doğdu. Aslen Çankırılı olup Ankara’da ikamet etmektedir. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı. 2013 yılında Sincan Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. 2019 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü’nden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu öğrencisi olarak eğitimine devam etmektedir. Orta derece İngilizce ve ilk kur seviye de İşaret Dili Bilmekte. Mimar ve Mühendisler Grubu Ankara üyesi olarak dernek bünyesinde çeşitli görevler almaktadır. Dernek bünyesinde çıkartılan ‘’ANKARA HAVADİS ‘’ Aylık e-bülteni Tarım bölümünde, Ziraat Mühendisi olarak kaleme aldığı ‘‘Çoban Mektebi ve Tarım, Nisan 2018’’ yazısı yayınlandı. KADEM Ankara Üyesi olarak, Sosyal Sorumluluk Projeleri ve Saha grubunda aktif çalışmalara katılmakta. Çevre ve Şehircilik Bakanlığında yönetici asistanlığı yapmakta.
Siyasete AK Parti Üniversiteler Birimi üyesi olarak başladı. 2015-2016 yılları arasında ÜNİAK Ankara bünyesinde; Ankara Üniversitesi Hanım Komisyon Başkanı olarak görev yaptı. 2016-2018 yılları arasında Ankara İl Gençlik Kolları’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak Üniversiteler Birimi Başkan Yardımcılığı yaptı. Genel Merkez Kadın Kolları 5.olağan Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçilerek; Yerel Yönetimler Birimi Ege Bölgesi Koordinatörlüğü ve Tanıtım Medya Birimi Karadeniz Bölgesi Koordinatörlüğü yaptı.
Genel Merkez Kadın Kolları 6.olağan Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçildi."