BURÇİN  OĞUZ
MKYK Yedek Üye

BURÇİN OĞUZ

4 Ekim 1981’de Yozgat’ta doğdu. İlköğrenimini Yozgat'ta tamamladı. Öğretmen anne ve babasının tayinlerinin İzmir'e çıkması ile Orta ve Lise öğrenimini İzmir'de bitirdi. Üniversite Eğitimini 2004 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı.2005 yılında stajını tamamlayarak Avukatlık yapmaya başladı. 2010 yılına kadar özel şirketlerde avukatlık yapan Oğuz, 2010 yılında hukuk bürosunu açtı. Halen mesleğini kendi hukuk bürosunda takım arkadaşları ile birlikte yürütmektedir. 2018 yılında AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Aynı dönemde Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Bu dönemde otizmli özel çocuklar ve ailelerine destek eğitim ve bakımı ile ilgili çalışmalar yaptı. Sevgi evlerinin geliştirilmesi ile sayılarının arttırılması için çalışmalar yaparak, yuvada yaşayan çocuklarımız için ek kültürel etkinlik ve programları yönetti. Yine 2019 yerel seçimlerinde il sosyal politikalar ekibi ile birlikte “Zeybekçi İzmir’i Dinliyor” çalışmasını yönetti. 2020 Yılında üstlenmiş olduğu Siyaset Akademisi İl Koordinatörü görevi ile Akademi Öğrenci Kaydında Türkiye birinciliği ödülü AK Parti İzmir tarafından alındı. 2021 Yılı Genel Merkez Kadın Kolları Kongresinde Yedek Üye olarak seçildi. İngilizce bilen Burçin Oğuz aynı zamanda 2018 yılından beri Müsiad İzmir Kadın Komitesi Başkanlığı görevini sürdürmekte ve Kadın komitesi bünyesinde tarımda kadın kooperatifçiliği ve markalaşmasına yönelik çalışmalar yapmaktadır. İzmir Kalkınma Ajansı ile birlikte “İzmir Kadın Tarım” isimli projeyi hazırlamış ve halen “Erp İzmir Eğitim Projesi” ile Sanayide kadın ve genç istihdamına yönelik projeyi yürütmektedir.