BETÜL GÜRLÜK

BETÜL GÜRLÜK

17 Mart 1982 Karabük doğumlu. 2005 yılında Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Politikalar bölümünde tezli yüksek lisans öğrenimini 2021 yılında tamamladı. 2017 yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Hukuk bölümü Adalet Programında öğrenimi devam etmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda 2013 - 2015 yılları arasında Gıda Mühendisi olarak çalıştı.
2015 yılı itibariyle TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) uzman olarak çalışmaktadır. Mayıs 2012 kongresiyle Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi seçilmiştir. 2012 - 2014 yılları arasında Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkan yardımcısı olarak 3. ve 5. Bölge koordinatörü olarak görev yaptı. 2014 - 2015 yılları arasında Genel Merkez Kadın Kolları Halkla İlişkiler Başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 2016 - 2018 yılları arasında Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım ve Medya Başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Mart 2021 kongresiyle Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi seçilmiştir. 2018 yılından itibaren Dünya Beşten Büyüktür Derneği’nde Başkan Yardımcısıdır.