ASLIHAN  EKER ÇAKMAK

ASLIHAN EKER ÇAKMAK

1977 İzmit dogumlu olan Aslıhan Eker Cakmak, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi İletisim Fakultesi Radyo Televizyon Sinema bölümunden mezun oldu. Üniversite yillarinda Kanal 7’de calısmaya basladı, bir cok programda yapım-yönetim görevlerinde bulundu. Yüksek Lisansını Londra’da İngiliz Belgeselciligi üzerine tamamladı, İngiltere’de University of London, LSE’nin farklı akademik kurslarına da katıldı.  Türkiye’ye döndükten sonra Ayse Böhürler ile birlikte Müslüman Ülkelerde Kadın belgeselini yapmak üzere uzun bir yolculuğa cıktı, 13 İslam ülkesini dolastı. 16 bölümlük belgeseli tamamladıktan sonra, kitabı da cıktı. Amerika, İngiltere, Belçika ve Türkiye’de uluslararası bir cok platform ve konferansa katılımcı olarak davet edildi. 2004-2005 yılları arasında Avrupa Birliğine Giriş Sürecinde Kültürel Tartışmalar adlı bir grupta “Yapım-Yönetim Koordinatörü” olarak çalıştı. Grup, Ak-Parti, British Council, İsveç Konsolosluğu ile beraber Lahey, Londra ve Stockholm’de Kadına Karşı Şiddet, Namus Cinayetleri, Kadının Politikaya Katılımı konularında konferanslar düzenledi. 2008-1010 yılları arasında Kanal 7’de Dıs Haberler Muhabiri olarak calıstı. Darfur, Yemen gibi ülkelerden özel haber paketleri hazırladı. TRT Türk ve TRT Arapca kanallarına belgesel ve programlar hazırladı. 2011-2015 yılları arasında Al Jazeera Turk televizyonunda Dıs Yapımlar Produktorü olarak calıstı. Yapımcılığını yaptığı bir cok belgesel Al Jazeera İngilizce kanalında yayınlandı. 2015’ten bu yana TRT World’de Kıdemli Prodüktör olarak calısmaktadır, Arastırmaci Belgeseller Bölumünün sefidir. Evli ve birisi 6 digeri 3 yasında iki cocuk annesidir.