Tükiye Bülteni

28-11-2018 13:03:01

“Yereldeki kadın sayısını arttırmak en büyük hedefimiz”

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Eğitim Programı gerçekleştirildi.

11 Ekim tarihinde başlayan 23 Ekim tarihinde tamamlanan, Genel Merkez de gerçekleşen eğitim programına, 81 İl Kadın Kolları Başkanları, yürütme kurulu üyeleri ve ilçe Kadın Kolları Başkanlarının katıldığı toplam 1407 katılımcıya eğitim verilmiştir.

Eğitim programı 3 gruba verilip, her grup için 2 gün, sabah ve öğle oturumu olmak üzere günlük 2 aşamalı olarak gerçekleştirilmiş olup; toplamda 4 oturumdan oluşmuştur. Program da toplam 10 sunum gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen sunumlarda eğitim programının da amacına uygun olarak; AK Parti Kadın Hareketinin Siyasi ve Sosyolojik Dönüşüme Etkisi, Teşkilat İçi Eğitim, Sekreterlik Eğitimi, Kadın Kollarımın Yol Haritası-Stratejik Plan, Sosyal Medya Eğitimi, Yerel Yönetimler, Kardeşlik Hukuku, Seçim İşleri Eğitimi, Seçmenlerle Doğru İletişim başlıkları üzerine bilgi paylaşımı yapılmıştır.

Eğitim Toplantısına Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcıları; Hayati Yazıcı, Erkan Kandemir, Ali İhsan Yavuz, Fatma Betül Sayan Kaya, Mehmet Özhaseki, Jülide Sarıeroğlu, Leyla Şahin Usta, Çiğdem Karaaslan, AK Parti Grup Başkan vekili Özlem Zengin, tecrübe paylaşımlarını ve siyasetteki kadın vurgusu üzerine değerlendirmelerini katılımcılara aktarmışlardır.

Siyasetin birçok kademesinde görev alan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tecrübelerini ve yerelde gerçekleştirdiği projeleri katılımcılara aktardı. Ayrıca önceki dönem Kadın Kolları Genel sekreteri, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Aysun Liman Yaşacan Genel Sekreterlik üzerine deneyimlerini paylaştı.

Kadın Kolları her seçimde olduğu gibi yerel seçimlere daha da güçlü bir şekilde hazır

Eğitimlerin ardından “Yerel Seçimler Gündemli Beyin Fırtınası” Çalıştay’ı gerçekleştirilmiştir. Moderatör ve rapor yazıcı başkanlığında ortalama 18 kişilik katılımcıdan oluşan gruplar sonuç bildirilerini tamamlamış olup böylelikle bölge raporları hazırlanmıştır.

“Kadın hassasiyetini, kadın zarafetini siyasetimize getirmek için ciddi bir çaba harcıyoruz. Dikleşmeden dik durmaya devam edeceğiz”

Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, “Sayın Cumhurbaşkanım; sizin yol arkadaşlarım dediğiniz AK Kadınlar, 24 Haziran’dan beri durmak nedir bilmeden çalışmalarını sürdürüyorlar.” dedi.

“Biz kadın siyasetçiler olarak erkekleşmeden kadın siyaseti yapmayı, kadın hassasiyetini, kadın zarafetini siyasetimize getirmek için ciddi bir çaba harcıyoruz. Ayrıca dikleşmeden dik durmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerine devam eden Çam, “Sayın Cumhurbaşkanımız; 81 il 921 ilçemizde çalışan teşkilatımızdaki AK Kadınlar olarak davanız davamızdır diyoruz. İlk günkü aşkla zorluklara, engellere takılmadan, bundan sonrada daha önce olduğu gibi çalışmalarımızı sürdüreceğimize, yılmadan yorulmadan kapı kapı dolaşacağımıza, yerel seçimlerde de daha üstün bir başarıyla bunu size sunacağımıza buradan söz veriyoruz. ”dedi.

“Bu dava fedakarca kollarında bir bileziği olsa dahi o bileziği getirip bu dava için veren kadınların omuzlarında yükseldi”

Eğitim sırasında Kadın Kolları teşkilatına da ayrıca hitap eden Lütfiye Selva Çam, “Hep  davamız için çalışıyoruz diyoruz ya;  İşte bu dava fedakarca  kollarında bir bileziği olsa dahi  o bileziğini getirip bu dava için veren kadınların omuzlarında yükseldi. Mümkün olduğunca geniş kitlelere ulaşmak için, bir çaba içerisindeyiz. Bizim Kadın Kolları olarak 3 ana hedefimiz var:

1. Kadın teşkilatlarımızı çok sağlam hale getirip maksimum kadın seçmenlerimize ulaşmak ve partimiz oylarını arttırmak. Temel hedefimiz aslında bu.

2. Kadın siyasetçilerimizin sayısını arttırmak.

3. Yereldeki kadın sayısını arttırmak en büyük hedefimiz. Meclis üyelerinin seçimlerinde il ve ilçe belediyelerinden gelen komisyonlar ile beraber çalışıyoruz. Kadın sayımızı arttırmak, doğru ve isabetli bir karar vermek için ciddi bir çaba harcıyoruz.” şeklinde konuştu.