03-02-2019 13:19:53

Yerel Yönetimlere Kadın Eli Kadın Fikri

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığımız tarafından “Kadın Adaylar İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi.

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız Sayın Lütfiye Selva Çam başkanlığında adaylarımızın MKYK üyelerimizle tanıştığı toplantının ardından Genel Başkan Yardımcılarımız, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan, Aile Çalışma ve Sosyal  Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk, milletvekillerimizin de katıldığı bir tanışma ve istişare yemeği düzenlendi.

Yemeğe ev sahipliği yapan Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız Sayın Lütfiye Selva Çam, yaptığı konuşmada “AK Parti döneminde Milletvekillerimizin oranında istikrarlı bir artış gerçekleştirdik.  Cumhuriyetimizin en yüksek kadın temsil oranına 2018 Genel Seçimlerinde ulaştık. Bu istikrarlı artışı yerel yönetimlerde de yine AK Parti ile AK Kadınlar’la gerçekleştireceğiz” dedi

31 Mart için AK Parti’ye yapılan kadın aday adayı başvurusu sayısının toplamda 4382’ye ulaştığını belirten Çam; yerel yönetim birimlerine baktığımızda Büyükşehir Belediye Başkanlığına 8 , İl Belediye Başkanlığına 21, İlçe Belediye Başkanlığına 341, Belde Belediye Başkanlığına 24, İlçe Belediye Meclis Üyeliğine 3808, İl Genel Meclis Üyeliğine 120 ve Belde Belediye Meclis üyeliğine 60 kadın aday adayının başvuru yaptığını söyledi.

Çam;“Bizler AK Kadınlar olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği hizmet sancağını yere düşürmeyeceğimize, yerel yönetimlere kadının elinin , kadın fikirlerinin değmesi için her zaman çalıştığımız gibi “Tevazu, Samimiyet, Gayretle” çok çalışacağımıza söz veriyoruz” dedi

Kadın belediye başkan adaylarımızın kürsüde sırayla kısaca kendilerini tanıtmasının ardından Genel Başkan Yardımcılarımız Sn. Jülide Sarıeroğlu, Sayın Çiğdem Karaaslan, Sayın Leyla Şahin Usta, Sayın Fatma Betül Sayan Kaya; Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk da sırayla adaylara deneyimlerinden yola çıkarak tavsiyelerde bulundular ve başarı dileklerini ilettiler.