19-11-2019 17:21:24

UID Bölge Toplantısına Genel Merkez Kadın Kolları adına Dış İlişkiler Başkanımız Sayın Ümmügülsüm Ümütlü katıldı

Uluslararası Demokratlar Birliği (Union of International Democrats) eski adıyla UETD Bölge Başkanları toplantısı 8-10 Kasım 2019 tarihleri arasında Dış İşleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Genel Merkez Dış İlişkiler Başkanımız Sayın Cevdet Yılmaz başkanlığında, Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcıları, Genel Merkez Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Dış İlişkiler Başkanlarının katılımları ile Antalya’da gerçekleştirildi.

Dış İlişkiler Başkan Yardımcılarının ve AK Parti yurt dışı temsilcilerimizin katıldığı programda UID bölge başkanları Avrupa’da Türk kökenli vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirdi. Dış politika, ekonomi, barış pınarı harekatı, AB ile ilişkiler konularında UID bölge başkanları bilgilendirildi. Uluslararası Demokratlar Birliği Antalya Toplantısına AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları adına Dış İlişkiler Başkanımız Sayın Ümmügülsüm Ümütlü katıldı.

UID Kadın Kolları 2013 yılında kuruldu. Yönetimi 828 kişiden oluşuyor. İl, ilçe teşkilatları gibi bölge, şube teşkilatları var. Yurt dışında yaşayan Türk göçmenlerin hikayesini şu an 4. nesil  devam ettiriyor. Evden camiye, camiden sivil toplum kuruluşlarına uzanan bir hikaye bu aslında. 2018 yılı Mayıs ayından bu yana UID Kadın Kolları Başkanı Ayşe Aşut. Geçtiğimiz 1,5 yılda 69 akademisyen, konuşmacı UID kadın kolları bünyesinde davet edildi. Aktivitelerin %75’ini sosyal ve kültürel çalışmalar oluşturuyor. Hukuk, aile seminerleri, Yeşilay ile gerçekleştirilen çalışmalar, kadın hakları, engelli hakları, Türkçe kursları, Avrupa’da çocuk hakları, İngiltere’de açılan hafta sonu okulu (6-16 yaş eğitim) bunlardan bazıları. Kültürler arası farklılıkların giderilmesi, Kuran kursları, dil kursları, kadınların siyasette aktif olmasını sağlayacak çalışmalar, seçim çalışmaları genel odak noktaları. 2868 kadın seçimlerde sahada aktif görev aldı. Parlamento ve siyasi parti ziyaretleri gerçekleştiriliyor. Bölgeler arası kültür gezileri ile yaşanılan ülkelerin tarihi ve doğal zenginlikleri inceleniyor. Aşure programları, ramazanda hapishane ziyaretleri revaçta. Hapishanelerde ve huzur evlerinde düzenlenen iftar programları ile gayri müslümler ve Müslümanlar birlikte iftar açıyor, güzel bir ortam oluşuyor. Hanımeli sergileri, belgesel ve sinema buluşmaları, iş kadınlarının kendi hikayelerini anlattığı programlar UID Kadın Kollarının düzenlediği çalışmalar arasında yer alıyor. Projelerin %63’ü yaşanılan ülkeye ait. Savaş mağduru kadınlar zirvesi düzenlendi. Dünya barışında kadının rolü anlatıldı.