10-11-2022 18:37:40

“KADINLARLA BÜYÜK TÜRKİYE YOLUNDA” GAZİANTEP KADIN BULUŞMASI

“Bilimde, sanatta, sporda, üretimde, kültürde, siyasette kadın" konulu kadın buluşmasının adresi Gaziantep’ti.

Buluşma,  “Kadın siyasetin nesnesi değil, öznesidir.” diyen; Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katımıyla gerçekleşti.

Antep’in ekmeğini yemiş, suyunu içmiş, Antep’in yetiştirdiği ve Antep’e değer katan kadınlar hikâyelerini anlattı, tecrübe paylaşıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kadını güçlendirmek için yapılan çalışmaları anlattı. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: 20 yıldır ülkemizde kadınların tamamını ailelerinin temel direkleri, çocuklarının ebedi öğretmenleri olmalarının yanı sıra hayatın her alanında hak ettikleri yere çıkarmak isterken ilhamı buralardan alıyoruz. Bu şekilde ayrı bir güç devşiriyoruz. Türkiye’de Anayasa’dan yasalara kadar hukuki zeminde yaptığımız düzenlemelerle eğitimden istihdama her alanda verdiğimiz desteklerle kadınlarımızı güçlendirirken aynı zamanda ülkemizin potansiyelini de büyütüyoruz. Kadınıyla ve erkeğiyle her vatandaşımızın ülkemize katacağı çok büyük değerler var. Aramızda şu anda kadın rektörlerimiz ve kadın rektör adaylarımız var. Bu da üniversitelerimizdeki değişim dönüşüm de bu sürece ayrı bir zenginlik katıyor.

Şu anda aile konusunda bir adım atıyoruz. Yasal düzenlemeyi samimi bulmadığımız için bu işi anayasal düzenlemeyle ve olayı sadece başörtüsüyle sınırlı değil aileyi de kapsayacak şekilde anayasal zemine oturtmak suretiyle ailede herhangi bir sıkıntıya fırsat vermeyecek şekilde aile kavramını da buraya yerleştirelim istiyoruz.

Kadını hayatın her alanında desteklerken aileyi de en güçlü şekilde ayakta tutup geliştirecek bir politika takip etmenin kararlılığı içerisindeyiz. Teklifini vermeye hazırlandığımız son anayasa değişikliği ile aile kurumumuza ve insan fıtratına yönelik tehditlerin önüne bir set daha çekmiş olacağız. Bu konu ile ilgili çalışmaları arkadaşlarımız kadın kolları ile birlikte yürütüyorlar. İnşallah Türkiye Yüzyılı’nı da kadınlarımızla birlikte inşa edeceğiz.

Ülkesine üreterek değer katan kadınlar ünü ülke dışına taşan başarılı çalışmalarını anlattı.

Türk Bayrağı’nı Antarktika’ya Diken Prof. Dr. Burcu Özsoy, Kutnu kumaşının tekstil markası Kutnia’nın sahibi, iş insanı Jülide Konukoğlu,  Maltepe Üniversitesi Rektörü Edibe Sözen,  Doğuş Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde gençleri geleceğe hazırlayan Deniz Ülke Arıboğan, Şölen Çikolata CEO’su Elif Çoban, her iki kolu olmamasına rağmen sunulan destekler ve azmiyle olimpiyat madalyası kazanan, bayrağımızı başarı ile dalgalandıran milli sporcumuz Sevilay Öztürk, Moringa Kadın Kooperatifi’nin kurucusu Sevgi Kütüz, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tunçel  ve Akademisyen Leyla Keser programda söz aldılar.