22-11-2018 17:27:31

Kadın Kolları ilk MKYK Toplantısı‘nı Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirdi

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ilk toplantısı Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin teşrifleriyle gerçekleşmiştir.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığına 4 Ağustos 2018 tarihinde ikinci kez seçilen Lütfiye Selva Çam MKYK toplantısı açılış konuşmalarında 5. Olağan kongrenin, yüksek oranda kadın katılımıyla ve büyük coşkuyla gerçekleştiğini ifade ederek, Genel Merkez Kadın Kolları çalışmalarını, dünyada tek ve örnek kadın teşkilatı sıfatıyla yürüttüklerini, Kadın Kolları olarak 3 başlık altında hedef belirlediklerini;  bunların kadın seçmenlere ulaşıp oy sayısını artırmak, siyasette kadın katılımcı sayısını artırmak ve özgün kadın politikaları üretmek olduğunu dile getirdi.

Birim başkanlarının stratejik plan doğrultusunda hedef faaliyetlerini belirleyerek eylem planına dönüştürdüklerini ve tüm MKYK üyelerinin bu doğrultuda birimlerde görevlendirildiğini aktardı.

Kadın Kolları AK Parti’nin Önemli Bir Gücü

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Kale içeriden feth edilir” sözleri ile yerel seçimlerde Kadın Kolları teşkilatımızın yine aktif çalışmalarıyla çalınmadık kapı bırakmamaları gerektiğini, her platformda övgü ile bahsettiği kadın üye sayısının 4 milyon 700 bin olduğunu, 1398 belediye de 8 kadın belediye başkanının görev yaptığını, dolayısıyla bu sayının yetersiz olduğunu ifade etmiş, yerel seçimler öncesi atılacak adımlar ve izlenecek strateji ile ilgili bilgiler aktarmıştır.

Sayın Erdoğan’ın sözleri ardından açıklamalarda bulunan Çam; “ Gerçekleşen 24 Haziran Genel seçimlerde sandık müşahidi görevli 155 bin kadın üyemizin % 85’i sandık başında görev aldı. 21 milyon bin 634 seçmene ulaştık. Artık Genel Merkez Kadın Kolları olarak yaptığımız çalışmalar ile ülke genelinde kendi yazılımımızla Yerel seçimlere yönelik anket çalışmamızı gerçekleştirdik.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerini kapsayan ‘Anne Akademisi’ni iki ilimizde tamamladık ve nitelikli projeleri destekleyerek hayata geçirdik.

Yerel de teşkilatçı, ehliyet ve liyakat sahibi kadın BMÜ ve kadın muhtar sayısını artırmak için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

MKYK üyeleri ile tanışan sayın Erdoğan, toplantıda “İnanıyorsanız Üstünsünüzdür” sözleri ile Tevazu, Samimiyet ve Gayret ile çalışma yapmalarını istedi.

Kadın Kollarının, AK Partinin önemli bir gücü olduğunu ve kadınlar olmadan siyasetin yürütülemeyeceğini her fırsatta değinen Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan yerel yönetimlerde daha fazla kadın siyasetçimizin görev almasının öneminin altını çizdi.