08-02-2020 15:24:00

“İyi günde, kötü günde arkadaşlarımız vatandaşlarımızla hemhal olmak istiyor”

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, açıklamalarda bulundu.

Çam, yaptığı açıklamada, geçen hafta AK Parti'nin 81 il kadın kolu başkanıyla Elazığ ve Malatya'daki depremzedeler için neler yapılabileceğine ilişkin bir toplantı yaptıklarını, Kadın Kolları Başkanlığından bir heyet oluşturarak, Elazığ ve Malatya'ya gittiklerini belirtti.

Bu kapsamda bir planlama yaptıklarını aktaran Çam, "Tüm il ve ilçe kadın kollarımızla oradaki kardeşlerimizi yalnız bırakmak istemiyoruz. Gruplar halinde oradaki kardeşlerimizi bulundukları mekanlarda ziyaret ederek, yaralarının bir an önce sarılması için manevi destekte bulunacağız. İhtiyaçları varsa kadın kolları olarak onları gidermek için de aktif bir şekilde sahada olacağız." diye konuştu.

Deprem bölgesinde dışarıdan görünenin ötesinde bir tahribat olduğunu vurgulayan Çam, "Biz paylaşmak istiyoruz. İyi günde, kötü günde arkadaşlarımız vatandaşlarımızla hemhal olmak istiyor. Planlamamızı yaparak bu ayın 15'inden sonra Elazığ ve Malatya'da olacağız. Teşkilatlarımızın içerisinde psikolog, sosyolog, sosyal hizmet uzmanı, öğretmenler bulunuyor. Çocuklarımızla oyunlar oynayacaklar. Ailelerimiz ile gönülden gönüle köprüler kuracaklar." dedi.

AK Parti'li kadınlar AFAD gönüllüsü olacak

Kadın Kolları Başkanı Çam, bakanlıkların ve tüm devlet kurumlarının deprem bölgesinde görevlerini çok iyi bir şekilde yaptıklarını, kendilerinin de gönüllere dokunmak için vatandaşlarla özellikle kadınlar ve çocuklar ile bir araya gelmeyi hedeflediklerini aktardı.

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığınca kadınları AFAD gönüllüsü olmak için teşvik ettiklerini belirten Çam, afetlerde hayatta kalmak için bilinç oluşturmak adına yapılacak eğitim çalışmalarına Mart ayında başlayacaklarını sözlerine ekledi.