07-11-2022 22:36:42

"Hem hükümetin hem belediyelerin faaliyetlerini anlatalım"

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, partisinin mahallelerdeki sandık çalışması toplantılarının başlaması dolayısıyla, Mamak'ta ev ziyaretinde bulundu.

AK Parti'nin Türkiye genelinde düzenlediği, mahallelerdeki sandık çalışması toplantılarının ilki gerçekleştirildi.

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, bu kapsamda, Mamak'ta Hanım Satılmış adlı vatandaşın evine konuk oldu, kadın seçmenlerin sorunlarını ve önerilerini dinleyerek, partisinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Partisinin sandık esaslı çalışma yaptığını belirten Keşir, "Bugün Türkiye'de 32 bin mahallede bu toplantı yapılıyor. Bugün bu bölgedeki 1'nolu sandık ile başladık. Her gün bir sandıkla bu toplantılarımızı Türkiye'deki tüm sandık yönetimleri ile, oy kullanan üyelerimizle yaparak, seçime kadar durmadan devam ettireceğiz." dedi.

Ziyarette yer alan sandık yöneticileri ve üyelerine, parti ayrımı yapmadan kadınlara AK Parti'nin anlatılmasında önemli görev düştüğünü belirten Keşir, "Her sandıkta 150 kadınımız oy kullanıyor. Bizler bu sandıklarda oy kullandığımız arkadaşlarımızla, komşularımızla ilişkilerimizi yoğunlaştıralım. İyi ve kötü günlerinde yanlarında olalım, hem hükümetimizin hem belediyelerimizin faaliyetlerini anlatalım." ifadelerini kullandı.

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını da ileten Keşir, şöyle devam etti:

"AK Parti kurulduğundan itibaren 20 yıldır özellikle kadın cinayetleri konusu, kadın yoksulluğu, kız çocuklarının eğitimi, bunlar için yıllardır mücadele ediyor. 1985'te ben üniversiteye başladığımda bu ülkede kız çocuklarının sadece yüzde 13'ü üniversiteye gidebiliyordu. Bugün 81 ildeki üniversitelerimizle kız çocuklarının yüzde 49'u eğitim imkanından faydalanarak üniversiteye gidiyor. Bu oran erkeklerde yüzde 40, yani erkeklerden çok kızlar okuyor. Bu kızları tutamıyorlar, tutamayacaklar ve geleceğin Türkiyesinin kalkınması ve büyümesi bu kızlarla beraber olacak."