22-08-2019 03:59:39

Güney Afrika Cumhuriyeti İktidar Partisi (ANC), Genel Merkez Kadın Kadın Kolları Başkanı Sayın Selva Çam’ı ziyaret etti

ANC Kadın Kolu Başkanı Bathabile Damini, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam’ı ziyaret etti.

31 Temmuz 2019 tarihinde Güney Afrika Cumhuriyeti’nin iktidar partisi Milli Kongre Partisi (National Congress Party) heyetinin AK Parti’ye düzenlediği ziyaret kapsamında, ANC Kadın Kolları Başkanı Bathabile Dlamini ve Genel Merkez Kadın Kollları Başkanı Lütfiye Selva Çam bir araya geldiler. 2000-20018 yılları arasında çeşitli bakanlık görevlerinde de bulunan Dlamini ve Çam, karşılıklı olarak kadın teşkilatları hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Selva Çam, yakın zamanda gerçekleşen seçimlerdeki başarısı nedeniyle Dlamini’ye tebriklerini iletti. Türkiye’de kadınların siyasette ve karar alma mekanizmalarındaki süreç ve güncel duruma ilişkin bilgi vererek, AK Parti’nin ve AK Parti Kadın Kollarının geniş tabanlı toplumsal bir hareket olarak bu süreçte gerçekleştirdiği faaliyetler konusunda Dlamini’yi bilgilendirdi.

Çam, görüşmede AK Parti Kadın Kolları’nda yer alan kadınların, genel siyasi faaliyetlerinin yanında kadınlar için yenilikçi faaliyetlerde de bulunduklarının altını çizdi. Eğitim, sağlık, hak ve adalet, istihdam, aile ve çocuk bakımı gibi kadınların ihtiyaç duyduğu birçok alanda kadınların sosyal refahını iyileştirecek ve kadınları güçlendirecek çözümlere ulaşmak için faaliyetler yürüttüklerini belirtti ve AK Parti’nin kadın ve aileye yönelik sosyal politikaları hakkında bilgi veren Çam, AK Parti Kadın Kolları’nın, siyasal partilerin bir arada bulunduğu uluslararası platformlarla yakın temasının yanı sıra, “İş’te Kadın” gibi uluslararası zirvelerle dünyanın birçok yerinden girişimci ve alanında lider kadınlarla bir araya geldiğini vurguladı. Dlamini de bakanlık yaptığı dönemlerdeki çalışmaları ve partisinin kadın kolları çalışmaları hakkında Selva Çam’ı bilgilendirdi. Kendi partisinin de AK Parti gibi geniş tabanlı bir toplumsal hareket partisi olduğunu belirtti.

Partisinin Kadın Kolu Başkanı olarak önceliğinin kadınların eğitim ve iş hayatında güçlendirilmesi olduğunu ve bu anlamda AK Parti Kadın Kollarıyla işbirliği arzusunu dile getirdi. Çam, iki iktidar partisinin kadın kolları arasındaki işbirliğinin hem partiler arası hem de Güney Afrika ve Türkiye arasındaki işbirliğine yansıyacağını, karşılıklı bilgi ve tecrübe aktarımından memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Bathabile Dlamini, 1994’te Nelson Mandela’nın kazandığı seçimden itibaren girdiği her seçimi kazanan Milli Kongre Partisi’nin Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürütüyor. Dlamini, 2010-2018 yılları arasında Toplumsal Kalkınma Bakanlığı ve Kadından Sorumlu Devlet Bakanlığı görevlerini yürütmüştü.