06-04-2021 13:45:19

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Keşir, Milli Eğitim Bakanı Selçuk ile Düzce’de bir dizi program gerçekleştirdi

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 2 Nisan 2021 tarihli Düzce programı kapsamında yapımı tamamlanan eğitim tesislerinin toplu açılış törenine katılarak, bir dizi ziyarette bulundu.

Başkan Keşir, Bakan Selçuk ile birlikte açılış töreninden önce ilk ziyareti Düzce Valisi Cevdet Atay’a gerçekleştirdi. Daha sonra Başkan Keşir, Bakan Selçuk, Vali Atay, 27. Dönem Düzce Milletvekili Fahri Çakır ve 27. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ile beraber 2018-2020 yılları arasında yapımı tamamlanan 114 milyon liralık bütçeyle 19 eğitim kurumunun, 266 dersliğin hizmete kazandırılması için toplu açılış kurdelesini kesti. Tören sonrası Başkan Keşir, Bakan Selçuk ve protokol ile birlikte Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde nitelikli iş gücü yetiştirmek için hayata geçirilen Nitelikli İstihdam ve Strateji Geliştirme Merkezi’nde (NİSGEM) incelemelerde bulundu. Programın devamında Düzce’nin Tasarım ve Beceri Atölyeleri ile Türkiye’de 1’inci sırada yer alması sebebiyle de, TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ziyaret edilerek, buradaki atölyelerde eğitim alan öğrencilerle bir araya gelindi.

Başkan Keşir, otizmli öğrencilerin anneleriyle buluştu

Etkinliğin ardından Başkan Keşir, Bakan Selçuk ve protokol eşliğinde Düzceli hayırsever iş insanı Hidayet Türkseven’in yaptırdığı, tamamı otizmli öğrencilere eğitim veren Hacı Hidayet Türkseven Özel Uygulama Okulu’nu ziyaret etti. Başkan Keşir, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” vesilesiyle de bu okulda eğitim alan özel öğrencilerle sohbet edip günün anlam ve önemi kapsamında aileleriyle hasbihal etti. Devamında Başkan Keşir ve Bakan Selçuk, 65. Hükümet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’yü makamında ziyaret ederek, Düzce ile ilgili planlanan eğitim yatırımları hakkında müzakerelerde bulundu. Daha sonra Başkan Keşir, Bakan Selçuk ile beraber Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin’i makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Başkan Keşir, Bakan Selçuk’un “Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları”nda Düzceli öğretmenlere hitap ettiği konferansa katıldı. Program, hafızların eğitim gördüğü proje okul olan Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Anadolu Lisesi’nin sanat, robot ve zekâ atölyelerinin ziyareti ile son buldu.